Sport téli olimpia 2022

Az olimpia ereje: egymást ölelte örömében egy ukrán és egy orosz síző

Sergei BobylevTASS via Getty Images
Sergei BobylevTASS via Getty Images

Megható jelenettel zárult a férfi síakrobatika ugrás versenyszáma a pekingi olimpián.

A 2018-ban első helyen végző ukrán Olegszandr Abramenko ugyanis második helyen zárt, ezt pedig a bronzérmet nyerő orosz Ilja Burovval ünnepelte meg. Abramenko nemes egyszerűséggel a versenytársát hátulról megölelte, amivel a két nemzet konfliktusát akarta enyhíteni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

VOA News (@voanews) által megosztott bejegyzés

Érdekesség, hogy négy éve, a pjongcshangi olimpián hasonlóan viselkedtek, akkor Abramenko az arany-, Burov pedig a bronzot ünnepelte.

Az ukrán határhoz közel hatalmas hadsereg sorakozott föl Oroszországban és bár állítólag nem készül támadásra, a feszültség napról napra fokozódik. Idők közben az oroszok állítólag visszavonták csapataik egy részét a hadgyakorlat helyszínéről, de az emberek továbbra is érthetően nyugtalanok.

A háború elkerülésének érdekében Abramenko és Burov megmutatta, hogy barátságban élhetnek együtt a két nemzet tagjai.

Nem Abramenko az első ukrán, aki a békét hirdeti, korábban a szkeletonos Vladiszlav Heraszkevics is üzent már a politikusoknak.

Kapcsolódó

A számot egyébként az a kínai Csi Kuang-pu nyerte, aki ugrásban kétszeres világbajnok, továbbá kétszeres vb-ezüstérmes, de a téli olimpián a korábbi három alkalommal nem végzett dobogón.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik