Sport téli olimpia 2022

Úgy ejtették ki meglepetésre az amerikai hokisokat, hogy az utolsó percben még hátrányban voltak

Li An / XINHUA / Xinhua via AFP
Li An / XINHUA / Xinhua via AFP

Elég drámaira sikerült az olimpiai jégkorongtorna első negyeddöntője, amelyen Szlovákia végül rávezetésekkel legyőzte az Egyesült Államokat, és várhatja ellenfelét a legjobb négy között. Ez még úgy is meglepő eredmény, hogy az amerikai csapat 14 egyetemista játékossal állt fel.

Az első gólt az olimpia felfedezettje, a 17 éves Juraj Slafkovsky szerezte, ám még az első harmadban kiegyenlített az USA, amely a másodikban a vezetést is megszerezte. A rendes játékidő utolsó percének is amerikai vezetéssel mentek neki a csapatok, ekkor azonban egy távoli lövés levágódott, Marek Hrivíket ugyan sikerült lebirkózni, de még térdelve is a kapuba tudta kotorni a lecsorgót, amivel hosszabbításra mentette a meccset.

A rávezetéseknél aztán mindössze egy játékos, Peter Cehlárik talált be (az amerikaiak nem tudtak mit kezdeni Patrik Rybarral, aki négy lövést is kivédett), így a csoportkörben Kanadát is legyőző Egyesült Államok kiesett és az ötödik helyen zár – 2010 nem tudott érmet nyerni a csapat.Szlovákia közben épp Vancouver óta nem szerepelt ilyen jól, akkor negyedik lett.

A második negyeddöntő kevesebb izgalmat hozott, az oroszok 3-1-re verték Dániát.

Jégkorong, negyeddöntők

Szlovákia-Egyesült Államok 3-2 (1-1, 0-1, 1-0, 1-0), büntetők után

Orosz Olimpiai Bizottság-Dánia 3-1 (1-0, 1-1, 1-0)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik