Sport téli olimpia 2022

Még nem is lépett jégre, de már a pekingi olimpia egyik sztárja

Elég jó kis vagyont kereshet az Instagramra posztolt fotóival Jutta Leerdam, a hollandok háromszoros Európa-bajnok gyorskorcsolyázója, aki eddig még nem lépett jégre, mégis a pekingi játékok egyik sztárja.

Kapcsolódó
„Egy hete félelemben élek, meghalt bennem valami”
A lengyelek klasszis gyorskorcsolyázója, Natalia Maliszewska már nem hisz semmiben.

A 23 éves sportoló az 1000 méteres táv egyik favoritjának számít, közben pedig folyamatos posztolásának köszönhetően már kétmillió követőnél jár, noha mindössze pár hónapja nyitott profilt ezen a közösségi platformon.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jutta Leerdam (@juttaleerdam) által megosztott bejegyzés

De külseje és sikeressége mellett a jótékonykodása miatt is népszerű lehet. Barátja, Koen Verweij, Szocsi gyorskorcsolyázó olimpiai bajnoka izgalmas felajánlást tett: a Radió 538 hallgatóit pénzadományozásra szólította fel a Haarwensen Alapítvány javára, és megígérte, minden 1000 euró után egy centimétert levág a jelenleg 53,8 centis hajából.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jutta Leerdam (@juttaleerdam) által megosztott bejegyzés

Azaz a cél 53 800 euró összegyűjtése lenne.

Nagyon szeretném levágatni egy megfelelő időpontban, ami az olimpia után jöhet el. És én is a Haarwensen Alapítványnak adományoznám

– mondta.

Az alapítvány jótékony célokat szolgál: ingyen parókákat biztosít rákbetegséggel küzdő, átmenetileg kopasz gyerekeknek.

Jutta Leerdam vállalta a fodrász szerepét a pekingi olimpia után, de az sem elképzelhetetlen, hogy ő is beszáll ebbe a vállalkozásba szép szőke tincseivel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik