Sport koronavírus

„Egy hete félelemben élek, meghalt bennem valami”

Foto Olimpik / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Foto Olimpik / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Nem indulhatott el a pekingi téli olimpián a rövidpályás gyorskorcsolyázók szombati 500 méteres selejtezőiben a lengyel Natalia Maliszewska, aki elmondása szerint teljesen összeomlott lelkileg.

Kapcsolódó

A 2018-ban világbajnoki ezüstérmes, 2019-ben Európa-bajnok sportolónak még hétfőn lett pozitív a koronavírustesztje, a karanténból való visszatéréshez a protokoll szerint két egymást követő napon van szükség negatív eredményre, ám a versenyző pénteken újra pozitív lett.

„Olyan átkozottul nehéz megszólalnom és bármit is mondani. Élek, bár azt hiszem, meghalt bennem valami. Több mint egy hete félelemben élek, ezektől a hangulati ingadozásoktól és a fojtogató sírástól nem csak én szenvedek, de a körülöttem lévő emberek is aggódnak értem.

Pozitív és negatív tesztek váltogatják egymást, a jó eredmény esélyt ad a szabadságra, majd újabb mélypont. Nincs lehetőség, meghalt a remény

írta.

Szombaton Maliszewska bekerült az olimpiai faluba, és az 500 méteres selejtezőre készült, amikor jött az újabb hír.

„Az éjszaka borzalmas volt. Felöltözve aludtam, mert féltem, hogy valaki egy pillanat alatt visszavisz a karanténba. Aztán amikor már a jégre készültem, hirtelen lesújtott a hír, hogy tévedtek! Hogy mégse engednek ki, hogy mégiscsak fenyegetést jelentek.

Már nem hiszek semmiben. Semmilyen tesztben. Nincs olimpia.

Marcin Nowak, a lengyel olimpia csapat vezetője így számolt be minderről a Sport.pl portálnak.

„Natalia éjszaka érkezett az olimpiai faluba. Reggelente átesett a szokásos napi teszteken, mint mindenki más. Miután nem jött hír, az azt jelentette, hogy minden rendben van. Csak amikor jégre ment, akkor kaptunk üzenetet, hogy a tesztje pozitív. Embertelen.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik