Sport téli olimpia 2022

„Megjártam a poklot” – legyőzte a rákot, most olimpiát nyert

Ben STANSALL / AFP
Ben STANSALL / AFP

A kanadai Max Parrot nyert a férfi snowboardosok slopestyle-versenyét a pekingi téli olimpián. Ebben a számban egy előre kialakított, korlátokkal és ugratókkal tarkított pályán végigmenni minél nehezebb trükköket bemutatva. Parrot a három futama közül a másodikra kapta a legmagasabb pontszámot (90,96), ő volt az egyedüli, aki 90 pont fölé jutott.

Max Parrot 2018-ban ezüstérmes volt ugyanebben a számban, majd rá egy évre Hodgkin-limfómát (a nyirokrendszer rosszindulatú daganatos burjánzása) diagnosztizáltak nála, hat hónap alatt összesen tizenkét kemoterápiás kezelésen esett át.

Megjártam a poklot. Életemben először tettem félre a snowboardot. Olyan volt, mintha egy oroszlán ketrecében lettem volna

mondta az AP hírügynökségnek Parrot, aki aki azzal folytatta, hogy korábban természetesnek tartotta az életet, most már nem, így minden egyes alkalommal hálát ad, amikor felcsatolja a lábára a deszkáját.

A győztes futamáról azt mondta, még életében nem ment ilyen jól, ugyanakkor több szakértő szerint is belehibázott az egyik trükkbe (a térdét érintette meg a kezével és nem a deszkáját), a bírák viszont ezt nem vették észre, mert le kellett volna pontozni. Ugyanakkor a riválisok közül ezzel sem az ezüstérmes kínai, Szu Ji-ming, sem a bronzérmes honfitárs, Mark McMorris nem foglalkozott, mindketten azt mondták, Parrot verhetetlennek tűnt ezen a versenynapon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik