Sport

Hanusz Egon: Nem tudtunk átlépni a saját árnyékunkon

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Csalódottan és rossz érzésekkel gondol vissza az idei Európa-bajnokságra Hanusz Egon, a Stuttgart irányítója, miután a magyar férfi kézilabda-válogatott nem tudta teljesíteni a minimális célt, és a csoportkörből sem jutott tovább.

„Egy ilyen Európa-bajnokság után, amin nem sikerült elérni a célunkat, nagyon nehéz visszatérni a hétköznapokba. Rossz visszagondolni arra, hogy kiestünk a csoportból, nagyon csalódottak vagyunk. Próbálok előre tekinteni; hiszen tavasszal már a vb-selejtezőkön kell jól teljesíteni” – mondta a magyar válogatott irányítója a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.

Kapcsolódó
„Ha egy kézilabdázó a fontos pillanatban összeszarja magát, az a versenyeztetés hibája”
Vass Gábor szerint irreálisan túlfizetett, teljesítménykényszer nélküli játékosokkal nem lehet előrelépni.

Hanusz szerint az első mérkőzéssel nehezítették meg a saját dolgukat.

„Az első meccsen mi voltunk az esélyesebbek, de nem tudtunk átlépni a saját árnyékunkon, idővel görcsössé váltunk. Nem kezdtünk jól, ha mindenki egy kicsivel többet tett volna a játékhoz, másképp alakult volna. Le a kalappal a szurkolók előtt, hogy ilyen hangulatot varázsoltak. Tudtuk, hogy ennyi néző lesz, de erre nagyon nehéz felkészülni, hiszen kevés sportolónak adatik meg, hogy ennyi ember előtt játsszon. Én próbáltam ezt kizárni, próbáltam a kézilabdára koncentrálni. Ennek egy plusznak kellett volna lennie, nem pedig görcsösséget kihoznia a csapatból. Ha mi azt a kézilabdát játsszuk, amit tudunk, és sikerül egy-vagy két góllal ellépnünk már az elején, vagy a második félidőben, akkor erre a hullámra fel tudtunk volna ülni.

A minimális cél az volt, hogy középdöntőbe jussunk, volt rajtunk egy minimális nyomás, de ez nem lehet kifogás, hiszen mi sportolók vagyunk, tehát nyomás alatt is ugyanolyan jól kell teljesítenünk.

Arra a kérdésre, hogy mennyire elégedett a saját teljesítményével, így válaszolt: „Az előző világversenyhez képest több játéklehetőséget kaptam, úgy érzem, sikerült jól beszállnom a mérkőzésekbe.”

A felkészüléssel kapcsolatban elmondta, megérezte a csapat Chema Rodríguez hiányát.

Chema szeretett volna jönni, de családi okok miatt nem tudott. Hiányzott az edzésekről, de ezt úgy próbáltuk megoldani, hogy online kapcsolatban volt a Lacival és Gulyás Istvánnal.

A folytatással kapcsolatban azt mondta, egy sportembernek az a feladata, hogy tovább lépjen.

„Egyszer minden összejön, egyszer meg semmi. Nagyon csalódottak vagyunk, hogy nem tudtuk meghálálni a szurkolást. A selejtezőkig mindenkinek helyre kell tennie ezt a kudarcot; most az a legfontosabb, hogy jól teljesítsünk a klubcsapatainkban.”

Kapcsolódó
Pálinger Katalint és Nagy Lászlót felfüggeszti az MKSZ
A két szakmai alelnök mégsem értékelheti saját munkáját, nyilatkozta Kocsis Máté, a szövetség elnöke.

Hanusz Egon 2021 februárjában kötött kétéves szerződést a Stuttgart kézilabdacsapatával, eddig 18 mérkőzésen 57 gólt lőtt a Bundesliga jelenlegi szezonjában.

„Nagyon jól érzem magam Stuttgartban, hiszen rengeteg meccset játszom, ez volt az elsődleges cél. Örülök, hogy megszavazták nekem a bizalmat, első számú irányítóként rengeteg játékpercet kaptam eddig is.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik