Sport koronavírus

Fucsovics Márton: Djokovic a sportág legnagyobbja, de nem lenne joga itt lenni

Alessandro Di Marco / ANSA / EPA / MTI
Alessandro Di Marco / ANSA / EPA / MTI

Fucsovics Márton két hete Ausztráliában készül az év első tenisz Grand Slam-tornájára, a jövő hétfőn kezdődő Australian Openre.

A torna még el sem kezdődött, máris rengeteg beszédtémát szolgáltat, mivel a világelső Novak Djokovic körül áll a bál. Eredetileg különengedéllyel indulhatott volna, ám érvénytelenítették a vízumát és egy szállodában ragadt. Egészen hétfőig, a bíróság ugyanis egyetértett Djokovic ügyvédeivel, akik szerint megfelelő indok nélkül vették el az útlevelét.

Kapcsolódó
Djokovic nyert a bíróságon, és maradhat Ausztráliában
De a bevándorlásügyi miniszter még dönthet úgy, hogy mégse kap vízumot.

A világranglista 38. helyezettje az M1 aktuális csatornának beszélt a világelsővel kapcsolatban.

„Djokovic a sportág legnagyobb teniszezője, mindent megnyert, itt Melbourne-ben is győzött már kilencszer, tehát megérdemelné, hogy itt legyen és induljon. Viszont nem szabad elmenni amellett, ami most a világban zajlik. Az embereknek az egészségük a legfontosabb, és vannak szabályok, amiket már hónapokkal ezelőtt ismertettek, nevezetesen, hogy

mindenkinek be kell oltatnia magát, Djokovic pedig ezt nem tette meg. Ebből a szempontból meg szerintem nem lenne joga itt lenni”

– közölte Fucsovics Márton.

A magyar játékos szerint a tenisztársadalom tagjai között inkább negatív fogadtatása volt annak, hogy a szerb világelső ott lehet Ausztráliában és felmentést kapott, mert ezt nem érzik fairnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik