Sport koronavírus

Djokovic nyert a bíróságon, és maradhat Ausztráliában

Paul CROCK / AFP
Paul CROCK / AFP

A bíróság döntése alapján Novak Djokovic visszakapja az útlevelét, és elhagyhatja azt a kiutasítottak számára fenntartott melbourne-i szállodát, ahol megérkezése óta tartózkodott.

Az Australian Open kilencszeres bajnokának visszavonták a vízumát, de a bíróság most hatályon kívül helyezte azt a döntést. A bíró, Anthony Kelly egyetértett Djokovic ügyvédeivel, akik azt állították, hogy az ausztrál vámosok nem adtak elégséges magyarázatot arra, miért vonták vissza a szerb teniszező vízumát.

Bár Djokovic egyelőre nyerésre áll, a Guardian azt írja, az ausztrál bevándorlásügyi miniszter, Alex Hawke saját hatáskörében még dönthet úgy, hogy megvonja a vízumot a sportolótól.

Az év első Grand Slam-tornájának szervezői korábban hangsúlyozták, hogy az indulóknak meg kell kapniuk a koronavírus elleni vakcinát, de Djokovic esetében ez nem történt meg, ő azonban így is különengedélyt kapott, ami nagy felháborodást váltott ki. Djokovic ügyvédei azzal indokolták a különengedélyt, hogy a szerb klasszis decemberben átesett a fertőzésen.

Kapcsolódó
Ügyvédei elárulták, miért kapott különengedélyt Novak Djokovic
Átesett nemrég a koronavíruson a szerb teniszező.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik