Sport koronavírus

Djokovic már elvileg koronavírusos volt, amikor még eseményekre járt

Novak Djokovic / Twitter
Novak Djokovic / Twitter

Novak Djokovic egy hotelben várja a döntést, hogy most végül is indulhat-e az év első Grand Slam-tornáján, az Australian Openen, vagy sem. A szerb világelső különengedélyt kapott a szervezőktől, elindult Ausztráliába, de a reptéri belépéskor megvonták tőle a vízumát. Az ügyvédei több nap után jelezték, hogy a teniszező december 16-án pozitív koronavírustesztet produkált, azért nem oltatta be magát és kapta meg a különengedélyt az AusOpen-induláshoz.

Ez az új információ azonban új kérdéseket vet fel.

Kapcsolódó
Ügyvédei elárulták, miért kapott különengedélyt Novak Djokovic
Átesett nemrég a koronavíruson a szerb teniszező.

Djokovic közösségi oldalaira ugyanis 17-én kerültek ki képek, amikor maszk nélkül vett részt egy eseményen, melyen egy névre szóló bélyeget vett át. Az átadó egy nappal korábban, vagyis a pozitív mintavétel napján volt.

Másnap egy belgrádi PR-eseményen járt a Daily Mail cikke szerint, ahol szintén maszk nélkül mutatkozott, gyerekekkel ölelkezett és csoportképen is részt vett. A brit lap megjegyzi, nem tudni, hogy ekkor már tisztában volt-e a pozitív teszteredményével.

Kapcsolódó
Novak Djokovic megtörte a csendet
Először üzent a szurkolóinak.

Hétfőn várható döntés arról, hogy az Australian Opent korábban kilencszer megnyerő Djokovic végül beléphet-e az országba. Fontos fejlemény az is, hogy a december 16-i pozitív PCR-teszt és az erre való hivatkozás határidőn túli, az ausztrál szervezők ugyanis december 10-ig várták az oltás alóli mentességet bizonyító orvosi papírokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik