Sport

Kihagyja az Eb-t a Veszprém kézis klasszisa

Sascha Steinbach / EPA / MTI
Sascha Steinbach / EPA / MTI
Bár a szerb szövetség bízott abban, hogy számíthat legjobb játékosára, Petar Nenadic sérülése nem jött rendbe, így a Telekom Veszprém klasszisa nem lehet ott a január 13-án kezdődő magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságon.

„Sérülése miatt Petar Nenadic felkészülésben való részvétele bizonytalan volt, és a további vizsgálatok után megállapították, hogy a sérülés mértéke sajnos olyan mértékű, hogy nem számolhatunk vele az Európa-bajnokságon” – közölte a Szerb Kézilabda Szövetség.

Kapcsolódó
Késsel támadtak a francia válogatott kézilabdázóra
Elohim Prandi az utcán esett áldozatul a támadásnak.

Nenadicról december elsején írta meg a Veszprém hivatalos honlapja, hogy súlyos combizomsérülést szenvedett, így 2021-ben nem tud pályára lépni, de a reményeik szerint a januári felkészülést már a csapattal tudja megkezdeni.

A helyi média azt írja, hogy ezzel a játékos minden bizonnyal végleg elbúcsúzik a válogatottól, amelyben régóta nem játszott és most is csak az új szövetségi kapitány, Toni Gerona meghívására tért volna vissza.

Szerbia január 7-én és 9-én még két felkészülési mérkőzést játszik Németországgal, aztán január 11-én Szegedre indul, ahol az Európa-bajnokság csoportkörében Franciaország, Horvátország és Ukrajna válogatottjával csap össze.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik