Sport

Kapás Boglárka: „Életem legnagyobb akadályával kellett megküzdenem: meghalt a kishúgom”

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

2021 utolsó napján Facebook-bejegyzéssel jelentkezett Kapás Boglárka, amiben arról írt, hogy amikor megkérdik tőle, miért legyen valaki élsportoló, akkor azt szokta válaszolni, hogy azért: mert egészséges életmód. Írt arról is, hogy meg lehet tanulni beosztani az időt és kezelni azt, ha valaki nyer vagy veszít.

„Továbbra is azt tartom, ezek nagy erények. Idén viszont megtanultam még egy fontos dolgot magamról, amit úgy gondolom részben a neveltetésemnek, részben pedig annak köszönhetek, hogy 5 éves korom óta küzdök egy álomért, megállás nélkül, minden nap. Ez pedig az a tény, hogy bármilyen akadályt is vet elém az élet, képes vagyok legyőzni.

Idén februárban eddigi életem legnagyobb akadályával kellett megküzdenem: meghalt a kishúgom.

Feladhattam volna, rámehetett volna az olimpia is, de nem hagytam. Mert megtanultam felállni és nem feladni. Az Ő emlékéért és magamért. Mert 23 éve küzdök az álmomért és azt sem adtam fel. Mert ennél sokkal erősebbnek neveltek a mindennapok” – írta bejegyzésében az olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok Kapás Boglárka, aki Tokióban negyedik helyen végzett 200 méter pillangón.

Bejegyzését azzal zárta, hogy azt kívánja mindenkinek 2022-re, hogy soha ne adja fel, mert a legnehezebb helyzetek után válunk igazán erőssé. „És sose felejtsetek el hálát adni azért, amitek van” – írta Kapás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik