Sport

Benedek Tibor öröksége egyetlen képen

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

A Ráúszás szúrta ki, hogy a magyar vízilabda-válogatott december végi összetartására Märcz Tamás meghívta Aranyi Mátét, Baksa Benedeket, Dala Dömét, Konarik Ákost, Molnár Eriket, Vámosi Bertoldot, Vigvári Vendelt és Vigvári Vincét is.

Kapcsolódó
Benedek Tibor emlékére: legendánk és a kifáraszthatatlan bokszzsák
47 éves korában meghalt Benedek Tibor háromszoros olimpiai, egyszeres világ- és egyszeres Európa-bajnok vízilabdázó. Kálnoki Kis Attila búcsúzik a legendás sportolótól.

Nevezett nyolc (!) fiatalemberben az a közös, hogy Benedek Tibor sajnálatos, tavaly júniusi haláláig éveken át a háromszoros olimpiai bajnok irányításával készültek, váltak OB I-es játékossá, tőle kapták a vízilabdázás, az élsportolóvá váláshoz elengedhetetlen tudást.

A waterpolo.hu beszámolója szerint Märcz Tamás szakmai stábja év végén és az új esztendő elején két összetartással igyekszik tűzben tartani a válogatott kerettagokat, megnézni jó néhány fiatal tehetséget.

A december végi (2021.12.28-30.) összetartáson nagyobbrészt olyan játékosok kapnak szerepet, akik a közel- vagy éppen távoli jövő potenciális válogatott keretbe hívható játékosok közé tartozna, akik egyre markánsabb szerepet töltenek be klubjaikban. Közülük többen a január eleji (3-5.) edzéseken is részt vesznek, ahol a nagyközönség számára is jól ismert nevek alkotják a keret gerincét. (Nyitókép: MTI/Illyés Tibor)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik