Sport

Szabó Szebasztián egyik fő riválisa visszaléphet a vb-döntőtől

Kovács Tamás/MTI
Kovács Tamás/MTI

Egészen felforgatta a koronavírus az Abu-Dzabiban zajló rövidpályás úszó-világbajnokságot.

Szabó Szebasztián vasárnap 50 méter pillangón a harmadik helyen jutott tovább, így izgulnia nem kellett. A döntős mezőny összetétele viszont még kérdéses, mivel valószínűleg a szlovákok és a britek sem versenyeznek már koronavírusos esetek miatt. A többszörös világ- és Európa-bajnok Benjamin Proud 50 méter gyorson és 50 méter pillangón is Szabó egyik fő kihívója lett volna.

Női 400 méter gyorson, ahogyan azt már korábban sejteni lehetett, Kapás Boglárka kisebb betegség miatt nem állt rajtkőre, de a 4×200 méter gyorsváltóra még van esély a felépülésére. Az előfutamon így egyedül Késely Ajna képviselte a magyar színeket, ő pedig 4:03.84 perccel a kilencedik helyen zárt, 16 századra volt a döntős szerepléstől.

Ugyanakkor itt is előfordulhat visszalépés, mint a hosszabb számban, amelyben ketten is lemondták a döntős szereplést, írja az MTI. Utolsóként Békési Eszter állt rajtkőre 100 méter mellen, 1:07.00 perces idővel, egyéni csúcsától nem sokkal, bő négy tizeddel elmaradva a 21. helyen zárt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik