Sport

Hiába az egyoldalú meccsek, nem csökkentik a női kézivébé létszámát

Jan Christensen / FrontzoneSport via Getty Images
Jan Christensen / FrontzoneSport via Getty Images

Hasszan Musztafa, a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) elnöke leszögezte, a továbbiakban is 32 válogatott alkotja majd a női világbajnokság mezőnyét, írja az MTI.

Az idén megrendezett 25. női világbajnokság az első, amit 32 csapattal rendeztek meg, amely sok kritikát kapott, mivel több olyan mérkőzést hozott, amely negyvengólos különbséggel zárult. Az IHF első emberét az sem zavarja azonban, hogy a középdöntőben is volt ilyen meccs.

„Mindannyian nagyon kicsiben kezdjük, de most már tényleg kijelenthetjük, hogy a kézilabda világméretű, ezért döntöttünk úgy, hogy növeljük a csapatok számát, különösen Európán kívüli válogatottakkal. Nagyon keményen kell dolgozni, hiszen az eredmények nem jönnek egy hónap, fél év, vagy egy év alatt. Lehetőséget kell adnunk nekik, hogy erős csapatokkal játsszanak.

Nem fogjuk csökkenteni a létszámot, folytatjuk 32 csapattal. Nagyon fontos, hogy mindenhol legyen kézilabda, ne csak Európában. Ha csökkentenénk a létszámot, az azt jelentené, hogy az igazán erős csapatok csak Európából érkeznének.

– mondta Musztafa, aki szerint Európán kívüli tehetségek is megmutatták magukat az idei tornán.

Az IHF elnöke szerint már a bővítésről szóló döntés meghozatala előtt alaposan tanulmányozták a statisztikákat, egyszeri tapasztalat alapján nem változtatnak még.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik