Sport

Aggódhatnak kulcsembereikért a dánok a magyarok elleni vb-csata előtt

Spainhandball2021.com
Spainhandball2021.com

Amíg a magyar női kézilabda-válogatott nem számíthat Klujber Katrin játékára a világbajnokság első, szerdai középdöntő-mérkőzésén, addig dán oldalon is lehetnek hiányzók.

Kapcsolódó
Történelmet írt a mínusz 72-es gólkülönbséggel vb-középdöntős kézilabdacsapat
Őrület: Puerto Rico bejutott a női világbajnokság középdöntőjébe.

A Daniasport.hu információja szerint a Győri Audi ETO balátlövője, Anne Mette Hansen és az Odense beállósa, Rikke Iversen is betegséggel bajlódik, ezért kihagyta a válogatott kedd esti edzését.

A csapat azonban jó érzésekkel várja a folytatást, a csoportkörben könnyedén bemelegített, 35-16-ra verte Tunéziát, 33-18-ra Kongót, végül azt a Dél-Koreát is simán, 35-23-re verte, amellyel két éve még döntetlenre végzett.

Kapcsolódó
Kézi-vb: Klujber Katrin nem játszhat Dánia ellen
A Fradi átlövőjének a combizma sérült meg, a pénteki szereplése is kérdéses.

Az Ekstra Bladet ki is elemezte utóbbi meccset, amelyen a szünet után akkora különbség alakult ki, hogy Jespen Jensen szövetségi kapitány nyugodtan pihentette a legjobbakat.

„A középdöntőben szükség is lesz mindenkire, mert Magyarország, Csehország és Németország esetében erősebb ellenfelekre lehet számítani” – írta a lap.

Az Odense játékosa, Mie Höjlund úgy fogalmazott, elvárásokról tilos beszélni, de álmodozni még szabad.

„Nagyon várom a folytatást, jó lesz találkozni olyan ellenfelekkel, amelyek erősebbek, olyan mérkőzéseken, amelyeken sokkal több forog kockán. Nagyon jó érzéseim vannak” – tette hozzá.

A magyarok számára kulcsfontosságú lesz a dánok elleni mérkőzés, mert vereség esetén elveszíthetik esélyüket a célként és elvárásként megfogalmazott negyeddöntőbe kerülésre.

A küldöttség tagjainak a hétfő esti meccs után nem sok idejük jutott a pihenésre, ugyanis kedden a korai ébredés után autóbusszal átköltöztek Valenciából a 350 kilométerre lévő Barcelonába.

Az Európa-bajnokságokon a jövő évtől bevezetik azt a szabályt, miszerint az utazással töltött nap nem lehet pihenőnap, vagyis másnap nem játszhat mérkőzést az érintett csapat, de ez a világbajnokságokra nem vonatkozik.

A dánokat mindez nem érinti, mert ők a csoportkörben is Granollersben játszottak és Barcelonában laktak, tehát minden bizonnyal jóval pihentebben várják a középdöntő rajtját.

A középdöntő III. csoportjának szerdai programja

December 8., szerda
15.30: Dél-Korea – Csehország
18.00: Németország – Kongó
20.30: Magyarország – Dánia

 

A középdöntő III. csoportjának állása:
1. Dánia 4 pont (68-41)
2. Németország 4 (56-45)
3. Dél-Korea 2 (60-58)
4. Magyarország 2 (56-54)
5. Csehország 0 (50-63)
6. Kongó 0 (41-70)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik