Sport

„Most volt a legtöbb eladott labdánk, technikai hibánk, és megremegett a kezünk”

Illyés Tibor/MTI
Illyés Tibor/MTI

A magyar női kézilabda-válogatott nagy csatában kapott ki 25-24-re a spanyolországi világbajnokságon, így a második helyen végzett a csoportjában és két pontot visz magával a középdöntőbe.

Kapcsolódó
Körömrágós meccsen vereség a németek ellen a kézivébén
Az első félidei ötgólos hátrányt ledolgozta, de a végjátékot nem bírta a magyar válogatott, amely 25-24-es vereséget szenvedett és két pontot visz magával a középdöntőbe.

A mezőny legjobbjának megválasztott Bíró Blanka 38 lövésből 15-öt kivédett, rajta nem is múlt semmi, de ahogy arra a Ferencváros kapusa is rámutatott, támadásban rengeteg volt a hiba.

A szünetben próbáltuk rendezni a sorokat, a második félidőben óriási dolog volt, hogy egyenlíteni tudtunk, és onnantól kezdve folyamatosan tartottuk a döntetlen körüli eredményt. Lélektanilag óriási előny és megnyugvás lett volna, ha sikerül előnybe kerülnünk

– mondta Bíró a mérkőzésről.

A védekező-specialista Planéta Szimonetta is az elöl elszórt labdákat emelte ki, ugyanakkor úgy fogalmazott, nagyon rossz úgy kikapni, ahogyan a magyar női kézilabda-válogatott hétfőn elveszítette a Németország elleni mérkőzést.

„Nagyot küzdöttünk, hogy vissza tudjunk jönni, de sajnos a legvégén nem jött össze az egyenlítés. Náluk volt az előny, ennek tudható be, ha nálunk dadogott a labda, hiszen lélektanilag mindig az van előnyben, aki vezet. Nagyon rossz így kikapni.

Most volt a legtöbb eladott labdánk, technikai hibánk, és megremegett a kezünk. Talán a fáradtságnak tudható be, mert eddig nem volt ránk jellemző mindez”

A német csapat ezzel megnyerte az E csoportot és a maximális négy pontot viszi magával a granollersi középdöntőbe, a magyarok pedig kettőt. A középdöntőben szerdán 20.30-tól Dánia, pénteken 18 órától Kongó, vasárnap 18 órától pedig a Koreai Köztársaság lesz az ellenfelük, a negyeddöntőbe az első két helyezett kerül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik