Élő Sport

Körömrágós meccsen vereség a németek ellen a kézivébén

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

A magyar női kézilabda-válogatott majdnem visszahozta a sírból a Németország elleni csoportmeccsét a spanyolországi világbajnokságon, ám végül 25-24-re kikapott, ami azt jelenti, hogy Golovin Vlagyimir csapata két pontot visz magával a középdöntőbe. A meccs legjobbjának a magyar kapust, Bíró Blankát választották, aki 37 százalékos hatékonysággal védett.

Idegesen kezdett a magyar válogatott, Németország pedig magához ragadta a kezdeményezést, a 11. percben pedig már 6-3-ra vezetett. További rossz hír volt, hogy Klujber megsérült a mérkőzés elején, így a kapitány őt csak a hetesekre tudta beküldeni a későbbiekben.

Kapcsolódó
Kézi-vb: napokkal a meccs után változott meg a végeredmény
Beletelt egy kis időbe, míg sikerült korrigálni a hibát.

13 perc után kért időt Golovin, a csapat pedig megrázta magát, egy 5-1-es rohanást produkált ezután (Zácsik is megdobta közben első gólját ezen a vébén). Hiába volt meg azonban a vezetés, ezután rengeteg hibával játszott támadásban a magyar csapat, több alkalommal még csak lövésig sem jutott. A németek ezt kihasználva nemcsak fordítottak, de a szünetig ötgólos előnyt dolgoztak ki (14-9 oda), pedig Bíró parádézott a kapuban. Az első félidő utolsó 13 percében mindössze egyszer sikerült a kapuba találni, akkor is hetesből.

Mintha kicserélték volna a magyar válogatottat a második félidőre.

Hamar sikerült faragni a különbségen (még úgy is, hogy a riválisnak megadtak egy olyan találatot, ami előtt Schmelzer belépett…), majd emberelőnyben három gólt szerezve a 39. percre, Lukács találatával kiegyenlített Magyarország (16-16). Izgalmassá vált a találkozó, a németek hiába léptek el kettővel, mindig sikerült visszakapaszkodni – Bíró a második félidőre is tartogatott a bravúrokból. 23-22-es német vezetésnél Háfra már sokadjára adta el a labdát, utána pedig előnybe került az ellenfél, ám Bíró védett ismét, Zácsik pedig hetest harcolt ki, amit Klujber értékesített. Egy labdaszerzés után lehetőség volt a vezetésre is, de újabb technikai hiba következett, majd Vámos kiállítása és Grijseels értékesített hetese.

25-23-as német előnynél Klujber hetest hibázott, és bár nálunk maradt a labda (már emberelőnyben), Zácsik lökete is kimaradt. A 60. percben Lukács, aki a magyar válogatott legeredményesebb játékosa volt öt találattal, törte meg a bő hét perce tartó magyar gólcsendet, ráadásul kimaradt az utolsó német támadás, de kevés idő volt hátra, nem sikerült kiegyenlíteni, 25-24-re nyert Németország.

A középdöntőben szerdán Dánia, pénteken Kongó, vasárnap pedig a Koreai Köztársaság lesz az ellenfelük, a negyeddöntőbe az első két helyezett kerül.

3., utolsó csoportkör

E csoport (Llíria):
Németország-Magyarország 25-24 (14-9)
Csehország-Szlovákia 24-23 (15-14)

A végeredmény: 1. Németország 6 pont, 2. Magyarország 4, 3. Csehország 2, 4. Szlovákia 0

 

F csoport (Granollers):
Dánia-Koreai Köztársaság 35-23 (19-14)
Kongó-Tunézia 33-24 (18-9)

A végeredmény: 1. Dánia 6 pont, 2. Koreai Köztársaság 4, 3. Kongó 2, 4. Tunézia 0

 

G csoport (Castelló):
Japán-Horvátország 28-26 (14-14)
Brazília-Paraguay 33-19 (20-7)

A végeredmény: 1. Brazília 6 pont, 2. Japán 4, 3. Horvátország 2, 4. Paraguay 0

 

H csoport (Torrevieja):
Spanyolország-Ausztria 31-19 (14-6)
Argentína-Kína 36-24 (17-9)

A végeredmény: 1. Spanyolország 6 pont, 2. Argentína 4, 3. Ausztria 2, 4. Kína 0

Majdnem visszahozta a sírból a vb-csoportdöntőt a női kéziválogatott

Nagyszerűen harcolt a magyar női kézilabda-válogatott, végül 25-24-es vereséget szenvedett a németektől a spanyolországi világbajnokság csoportkörének utolsó mérkőzésén. A védekezésre nem lehetett panasz, Bíró Blanka nagyszerűen védett, de sajnos a meccs elején megsérülő Klujber Katrin hiánya behatárolta a támadási lehetőségeket. A csapat két ponttal folytatja a középdöntőben.

Majdnem sikerült

Az utolsó másodpercekben a németeknél a labda, de a szélső ellőtte. Maradt 10 másodperc, de mi is elveszítettük. Vége, 24-25, kikaptunk.

24-25 Lukács

A németek kidobták a labdát, az ellenakcióból Lukács szélsőbefutás során betalált (24-25).

Még 115 másodperc

Sajnos a magyar csapat lövésig sem jutott el, maradt még 115 másodperc, a németek is időt kértek.

Golovin időkérése

A cserekapus Filter nagyot védett, a másik oldalon Bölk elveszítette a labdát, de nem sikerült üres kapura lőnünk. Golovin időt kért.

Kimaradt magyar hetes

Na, hetes és emberelőny nálunk: Klujber ezúttal hibázott, de a labda nálunk maradt.

Schmelzer kihasználta

Háfra lépéshibájából indult a német akció, Schmelzer azonnal lecsapott (23-25).

Ismét (ember)hátrányban

A vezetést azonban nem bírtuk átvenni, Schmelzer hetest és kiállítást harcolt ki. A büntetőt Grijseels bevágta (23-24).

Micsoda harcot vívunk!

Emberhátrányban hetest harcolunk ki, Klujber sántikált be, de belőtte (23-23). Aztán Márton szerzett labdát vetődve, két német között.

Magyar emberhátrány

Bölk kiharcolt egy kiállítást (Bordás ment le két percre), de Bíró ismét a helyén van, védte Stockschlader kísérletét.

Zácsik fantasztikus

Nem csupán Lukács, de Bölk is lendületbe jött, sorra lövi a gólokat (21-22). A magyar támadást Vámos rontotta el, majd Zácsik szerzett labdáét és lerohanta az ellenfelet (22-22).

Ismét iksz

Vámos Petra góljával ismét döntetlen (21-21).

Lukács lendületbe jött

Zácsik okos labdaszerzését követően Háfra adta el a labdát, a máik oldalon Bölk kierőszakolt egy gólt. De Lukács erre is válaszolt (20-21).

19-20 Lukács

Lukács a jobbszélről bátran elvállalta (19-20).

Nagy csata, kettő a németeknek

Grijseels is kihasználta Bíró lábemelését (18-19), a másik oldalon Lukács hibázott. Aztán Bölk ziccerét védte Bíró, Lauenroth ellen azonban tehetetlen volt (18-20).

Bölk és Bordás

Már majdnem elvették a labdát a németektől, de Bölk ekkor lőtt nagy gólt (17-18). A másik oldalon szép játék után Bordás egyenlített (18-18).

Vámos emberrel együtt

Vámos úgy tűnt belemegy, a játékvezetők szerint ez szabályos és gyönyörű gól (17-17).

Egy oda

Schmelzer góljával egy oda (16-17).

Egyenlítettünk!

Ötgólos hátrányról állt fel a csapat, 7-2-es rohammal már 16-16 (Lukács szerezte a legutóbbi gólt). Német időkérés!

14-16 Márton

Egy német kiállítást Márton használt ki egyből (14-16).

Olvasói sztorik