Sport lineup

Kapott egyet könyökkel, hátulról állt bosszút az előző idény legjobb játékosa

Youtube
Youtube

17 ponttal, 113-96-ra verte a Denver a Miamit az NBA legutóbbi játéknapján, és bár a különbség alapján simán nyert a hazai csapat, egy incidens miatt voltak izgalmak az utolsó percekben.

Az egész azzal indult, hogy Nikola Jokic leszaggatott egy lepattanót, majd elindult a labdával, hogy aztán a félpályán szabálytalankodjon vele a Miami játékosa, Markieff Morris.

Jokic nem viselte jól, hogy Morris könyökkel, ha nem is annyira látványosan, de eltalálta, és dühében hátulról hatalmasat taszajtott ellenfelén.

https://www.youtube.com/watch?v=Yy8T53X_fx0

Erre aztán lett nagy csődület a pályán, és Jokic már a padon ült, amikor a Miami játékosa, Jimmy Butler még mindig azt nyomatta, hogy küldjék vissza az előző idényben a liga legértékesebb játékosának választott szerbet, mert ő szívesen elbeszélgetne vele.

Jokic az eset után már nem folytathatta a meccset, és a lökés miatt pénzbüntetés, valamint eltiltás várhat rá.

Hülyeséget csináltam, rosszul érzem magam miatta. Nem kellett volna így reagálnom. Aljas dolog volt, amit Morris művelt, és úgy éreztem meg kell védenem magam. Amikor láttam a videót az esetről, elég kellemetlenül éreztem magam

– mondta Jokic bűnbánóan.

A Denver-Miami meccs balhéja mellett a legutóbbi játéknap másik fontos eseménye Steph Curry szenzációs teljesítménye volt: a Golden State klasszisa idénycsúcsot jelentő 50 pontot, közte kilenc triplát szerzett, emellett tíz gólpasszal és hét lepattanóval járult hozzá csapata Atlanta Hawks elleni győzelméhez.

Curry a harmadik olyan Warriors-játékos, aki egy meccsen összehozott legalább 50 pontot és 10 gólpasszt, erre korábban csak Wilt Chamberlain és Rick Barry volt képes.

eredmények:

Golden State Warriors – Atlanta Hawks 127-113
Philadelphia 76ers – New York Knicks 96-103
Chicago Bulls – Brooklyn Nets 118-95
Dallas Mavericks – New Orleans Pelicans 108-92
Memphis Grizzlies – Minnesota Timberwolves 125-118 – hosszabbítás után
Denver Nuggets – Miami Heat 113-96
Sacramento Kings – Phoenix Suns 104-109
Los Angeles Lakers – Charlotte Hornets 126-123 – hosszabbítás után

Ajánlott videó

Olvasói sztorik