Sport

Tomori Zsuzsanna lemondta a válogatottságot

Daniel LEAL-OLIVAS / AFP
Daniel LEAL-OLIVAS / AFP

Nem vesz részt a decemberi, spanyolországi női kézilabda-világbajnokságon Tomori Zsuzsanna, a Vipers Kristiansand balátlövője, aki lemondta a válogatottságot, írta a magyar szövetség.

Kapcsolódó
Félelmetesen védett a Tatabánya kapusa
Bartucz László a kapujára érkező lövések 48 százalékát megfogta.

Sajnáljuk, hogy Zsuzsa éppen két héttel a torna rajtja előtt jutott erre az elhatározásra, reméljük, nyomós oka van rá

nyilatkozta a szövetségi hivatalos honlapján Kirsner Erika, az MKSZ alelnöke.

„Természetesen az új olimpiai ciklus első világversenyén nélküle is az a célja a csapatnak, hogy minél eredményesebben szerepeljen, és elkezdje az építkezést a párizsi játékokra, illetve a 2024-es, hazai rendezésű Európa-bajnokságra” – tette hozzá.

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány a hírrel kapcsolatban azt mondta az M1 aktuális csatornának, hogy a vb-re vonatkozik a döntés, amelyet több ok miatt hozott meg Tomori.

Kimerültnek érzi magát, összeszedett egy apró sérülést, pluszban náthás is, és úgy érzi, hogy most nem tudna száz százalékig segíteni a válogatottnak

– nyilatkozta Golovin, aki elismerte, hogy nehéz lesz pótolni a védelem egyik oszlopát, de a szakmai stábbal már gondolkodnak a lehetőségeken.

A magyar válogatott hétfőn kezdi meg a felkészülését, majd jövő csütörtökön utazik Franciaországba, ahol pénteken és vasárnap két felkészülési mérkőzést vív a házigazdákkal, s azokat követően indul a világbajnokság helyszínére.

 

A keret hétfőn kezdi meg a felkészülést, majd jövő csütörtökön útra kel a franciaországi felkészülési találkozókra. November 26-án, pénteken és 28-án, vasárnap Franciaország lesz az ellenfél, december 2-án pedig Szlovákia ellen már megkezdi a világbajnoki csoportkört is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik