Sport

Lemondott Danyi Gábor, új edzőt keres a Siófok kézicsapata

Már a hétvégi, FTC-Rail Cargo Hungaria elleni mérkőzés előtt lemondott Danyi Gábor, a Siófok KC női kézilabdacsapatának edzője, írja a klub hivatalos honlapja. Vele együtt távozik segítője, Zdravko Zovko is.

Kapcsolódó
A Telekom Veszprém három játékossal erősített a következő szezonra
Mindhárman nyáron csatlakoznának a jelenlegi kerethez.

A Motherson Mosonmagyaróvári KC elleni mérkőzés után klubunk ügyvezetője több alkalommal is tárgyalóasztalhoz ült az edzőpárossal, hogy megvitassák a kialakult helyzetet és a fejlődés lehetőségét. Az egyeztetések után az a döntés született, hogy a felek nem folytatják együtt a közös munkát, így a klubvezetés elfogadta Danyi Gábor lemondását.

„Danyi Gáborral azért szerződtünk, mert hittünk benne, hogy hosszú távú megoldás lehet a klub vezetőedzői posztjára. Azzal is tisztában voltunk, hogy az elmúlt évekhez képest gazdasági- és sportszakmai tekintetben is vissza kell lépnünk, hogy újra építkezni tudjunk. Több szempontból is korlátozottak voltak a lehetőségek, de még ezzel együtt is egyetértettünk abban, hogy a 3-6. hely megszerzése reális lehet.

Ehhez képest az eredmények és a pályán mutatott teljesítmény is elmaradt, melynek számos oka van. Szeretném leszögezni, hogy bár Gábor volt a vezetőedző, de nem egy személyben ő a felelős a történtekért

– nyilatkozta Fodor János, a klub ügyvezetője.

Hozzátette, a Mosonmagyaróvár elleni 19 gólos (!) vereség után megbeszélések végéhez érve úgy ítélték meg, hogy ez az együttműködés ebben a formában nem folytatható. De sokkal többet várt a játékosoktól is.

Kapcsolódó
Danyi Gábor: Nehéz mit mondanom egy ekkora vereség után
Majdnem 50 gólt kapva kapott ki a csapata az NB I-ben a Mosonmagyaróvártól.

„Hosszú távú tervekkel érkeztem Siófokra, és hatalmas motivációval vetettem bele magam a munkába. Nagy csalódás, hogy ez a közös együttműködés ilyen hamar véget ért. Az elmúlt hónapok teljesítménye, és különösen a Mosonmagyaróvár elleni mélypont rávilágított arra, hogy ez a projekt ilyen formában nem folytatható tovább” – mondta Danyi Gábor

Én voltam a vezetőedző, és vállalom a felelősséget. Úgy gondolom, hogy a Ferencváros elleni mérkőzésen megmutattam azt, hogy mit és hogyan szerettem volna. Tisztességgel álltam a munkához és a legjobbamat próbáltam nyújtani. Ez most ennyire volt elég

– tette hozzá.

Zdravko Zovko tavaly egy nagyon nehéz időszakban vette át a csapat irányítását, amellyel végül Európa Liga ezüstérmet szerzett.

„Nem titok, hogy én már a vezetőedzői posztot is a Gábor miatt vállaltam el tavaly, előkészítve a közös munkát. Nehéz, de emlékezetes szezonunk volt. Nagyon büszke vagyok arra, hogy eljutottunk az Európa Liga döntőjéig. Az idei évben valami hiányzott ahhoz, hogy az általunk elképzeltek megvalósuljanak. A Mosonmagyaróvár elleni mérkőzés után eljutottunk egy olyan pontra, amely egyértelművé tette számunkra, hogy ez a siófoki történet itt véget ér. Természetes, hogy együtt távozunk, ez így helyes. Most hazamegyek Zágrábba és folytatom a nyugdíjas éveimet” – nyilatkozta Zovko.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik