Sport koronavírus

Nem Djokovic az egyetlen Grand Slam-győztes, aki az oltás miatt hiányozhat az AusOpenről

TIMOTHY A. CLARY / AFP
TIMOTHY A. CLARY / AFP

Hivatalosan még nem dőlt el, hogy az oltatlanok részt vehetnek-e a január 17-én kezdődő Australian Openen, így a US Open-győztes Danyiil Medvegyev egyelőre nem tudja megmondani, ott lesz-e a tornán.

Kapcsolódó
Túljutott a szakításon, négy év után nyert tornát Donna Vekic
Stan Wawrinkával történt elválása óta nem nagyon találta önmagát.

Az orosz teniszező azt mondta, szívesen játszana Melbourne-ben, azonban ha csupán oltással rendelkezők vehetnek részt, akkor nem tudja megerősíteni a részvételét.

„Januárban többet fogok tudni” – mondta, de azzal kapcsolatban semmit sem árult el, hogy ő maga megkapta az oltás(oka)t vagy sem.

Szeretném titokban tartani az orvosi dolgaimat, legyen szó oltásról vagy sérülésről

– tette hozzá, azaz ugyanúgy járt el, mint a világelső Novak Djokovic, aki kijelentette, abszolút magánügy az oltás kérdése, és erről nem hajlandó nyilatkozni.

„Azután fogom eldönteni, hogy megyek vagy sem, miután láttam az ausztrál szövetség hivatalos nyilatkozatát” – nyilatkozta a kilencszeres AusOpen-győztes.

Két hete Alex Hawke bevándorlásügyi miniszter még úgy nyilatkozott, minden Ausztráliába utazni kívánó személynek kötelező lesz beoltatnia magát, így a teniszbajnokságra is csak a teljes körűen beoltott játékosok kapnak vízumot.

Kapcsolódó
Másfél év után először utazhatnak szabadon ausztrálok tömegei
Ez volt a világ egyik legszigorúbb határátlépési korlátozása, amit a koronavírus miatt hoztak.  

Közben a világjárvány másfél évvel korábbi kitörése óta Ausztrália hétfőn enyhített először az utazási korlátozásokon, engedélyezve egyes beoltottak számára, hogy szabadon utazhassanak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik