Sport

Véget ért a bikinibotrány, változott a mezszabály strandkézilabdában

Ilnar Tukhbatov / Epsilon / Getty Images
Ilnar Tukhbatov / Epsilon / Getty Images

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) módosította a mezszabályt strandkézilabdában, így a női játékosoknak bikinialsó helyett rövidnadrágot kell viselniük, írta az MTI.

Kapcsolódó
Családtag lett rosszul a lelátón, félbeszakadt a kézimeccs
Hamburgban nem folytatták a mérkőzést.

Az IHF azért változtatott, mert az eddigi szabályozás többek szerint szexista volt. A norvég strandkézilabda-válogatottat júliusban 1500 euróra büntette az európai szövetség, mert bikinialsó helyett rövidnadrágot viseltek a játékosok az Európa-bajnokságon.

Abid Raja norvég sportminiszter nevetségesnek nevezte a kialakult helyzetet, és felszólította a sportág vezetőit, hogy változtassanak a hozzáállásukon. Pink amerikai énekesnő kijelentette, hogy büszke a csapatra, és felajánlotta a bírság kifizetését.

Kapcsolódó
Most már biztos, hogy új szupercsapatot kap a kézilabdavilág
A Kolstad Haandball hivatalosan is bejelentette hat új klasszisát.

Dánia, Finnország, Izland, Norvégia és Svédország miniszterei szeptemberben arra kérték az IHF-et, hogy vizsgálja felül szabályait a nemek közötti egyenlőséggel összhangban.

A módosítás után a szabálykönyv úgy rendelkezik, hogy a női játékosoknak a testükhöz szorosan illeszkedő rövidnadrágot és felsőrészt kell viselniük.

A férfiak is hordhatnak rövidnadrágot a mérkőzéseken, amely nem túlságosan bő, és legalább tíz centiméterrel a térdkalács felett végződik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik