Sport

„Olyan erős stábot sikerült összehoznunk, amely bárhol a világon megállná a helyét” – Ungvári Miklós szövetségi kapitányként segíti a dzsúdósokat

Szigetváry Zsolt/MTI
Szigetváry Zsolt/MTI

A jövő évtől Ungvári Miklós és Braun Ákos veszi át a szövetségi kapitányi posztot a magyar cselgáncs-válogatottnál.

Kapcsolódó
„Feküdt és használhatatlan volt” – rejtélyes kór támadta meg a tavalyi év legjobb magyar sportolónőjét
A magyar cselgáncsozó minden lelete negatív volt, mégsem tudott fölkelni az ágyból.

Pánczél Gábor a férfiak és Toncs Péter a nők éléről távozik év végén, mivel az egyesületeikre szeretnének koncentrálni. Helyettük érkezik a négyszeres olimpikon, olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok Ungvári Miklós és a világ- és Európa-bajnok Braun Ákos. Szőnyegedzőként az ő munkájukat segíti majd a férfiaknál az évek óta Magyarországon dolgozó japán Kaida Ken, illetve a nőknél az Európa-bajnok, még mindig aktív Karakas Hedvig. Kaida Ken és Karakas munkáját pedig Murakami Kijosi felügyeli majd, aki az elmúlt évtizedekben Franciaországban, majd Olaszországban dolgozott.

Hosszas előkészítő munka után tudtuk összeállítani a meggyőződésem szerinti legerősebb és legalkalmasabb stábot, amelyben olyanok kaptak szerepet, akik szakmai tudásuk, emberi kvalitásaik alapján erre a legalkalmasabbak, a hazai judós társadalomban elfogadottak, magas támogatottsággal bírnak, így a közös munka szakmai és emberi feltételeinek megteremtésére képesek. Olyan erős stábot sikerült összehoznunk, amely bárhol a világon megállná a helyét

– mondta Kovács Antal, a Magyar Judo Szövetség szakmai alelnöke.

A tokiói olimpiai ciklusban Pánczél Gábor és Toncs Péter irányította a magyar válogatottat, amely ebben az időszakban több nagy sikert ért el, tavaly Karakas Európa-bajnoki címet szerzett és az Év női sportolójának választották Magyarországon, az olimpiai indulás jogát hét versenyző harcolta ki, közülük Tóth Krisztián bronzérmet szerzett, Pupp Réka pedig ötödik helyen végzett.

Kiemelt képen Ungvári Miklóst a magasba dobálják sporttársai, miután pályafutása elismeréséül kitüntetést vett át Marius Vizertõl, a Nemzetközi Cselgáncsszövetség elnökétõl.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik