Sport

Nagyot hajrázva mentett pontot a Fradi a női kézilabda BL-ben

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI

A Ferencváros házigazdaként 31-31-es döntetlent játszott a dán Esbjerg csapatával a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában.

Kapcsolódó
Elárult egy titkot a Győri Audi ETO norvég klasszisa
Stine Oftedal sejtetni engedte, mi a terve 2024 nyarától.

A Fradi kezdett jobban, és az első félidő közepén Emily Bölk, illetve Angela Malestein két-két góljával öt percben belül 4-0-s szériát produkált és három góllal meglépett. (11-8).

Első időkérése után agresszívabb védekezésre váltott a dán együttes, és egy négyes gólsorozattal visszavette a vezetést (14-15).

A szünet 16-16-os döntetlenje után Henny Reistad vezérletével a második félidő elején is remekül tartotta magát az Esbjerg. Az FTC 4-1-es sorozata hiába eredményezett kétgólos előnyt a 38. percben (21-19), a dánok fordítottak, és 23-25-nél meccsen először vezettek két találattal.

Ezzel a védekezéssel nem lehet meccset nyerni

– kiabálta Elek Gábor, amikor ismét időt kért.

Az 56. percben még 31-29-re az Esbjerg vezetett, a hajrá azonban a Fradié volt, Malestein szépített, majd Márton Gréta egyenlített.

Az utolsó percben előbb a vendégek támadhattak, majd a Ferencvárosnak csupán hat másodperce volt, de egyik csapat sem járt sikerrel, így maradt a 31-31-es döntetlen.

A mezőny legeredményesebbje Malestein, illetve Reistad volt, egyformán tíz góllal. A kapusban Bíró Blanka hét, Janurik Kinga három, a túloldalon Rikke Poulsen 11 védést mutatott be.

A két győzelemmel és két döntetlennel álló FTC egy hét múlva a francia Brest Bretagne csapatát fogadja Érden.

Női kézilabda BL, A csoport, 4. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria – Team Esbjerg (dán) 31-31 (16-16)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik