Sport

Szívroham végezhetett a BL-döntős kézilabdázóval

ALEXANDER NEMENOV / AFP
ALEXANDER NEMENOV / AFP

Gyászol Észak-Macedónia, 38 éves korában meghalt Julija Nikolic (lánykori nevén Portjanko), a szkopjei Kometal egykori 60-szoros válogatott irányítója.

Az ukrajnai születésű irányító a Galitcsanka Lviv csapatától 2003-ban szerződött Szkopjéba, ahol egy évvel később állampolgárságot szerzett és bemutatkozhatott a macedón válogatottban.

A Kometal színeiben hatszoros bajnok és kupagyőztes lett, 2005-ben Bajnokok Ligája-döntőt játszhatott, de kettős vereséggel alulmaradt a dán Slagalsével szemben.

2009-ben a török Üsküdar Belediyesporhoz, majd 2010-ben a francia Arvorhoz (a mai Brest Bretagne elődjéhez) igazolt, amellyel 2012-ben bajnok is lett.

2012-2013 között az orosz Zvezda Zvenigorodot erősítette, majd 2013-2015-re visszatért a Vardar Szkopjéhez, amellyel újabb két-két bajnokságot és kupagyőzelmet ért el.

A válogatottal négy világversenyen járt, a legnagyobb sikerét a 2008-ban Eb-hetedik csapattal aratta.

Visszavonulása után üzleti ügyekkel foglalkozott.

A Sportski.mk azt írta, szívroham végzett vele.

Hétfő késő este történt, mindannyian fel vagyunk dúlva, mert csodálatos ember volt. Harci szelleme nem bírta az élet kihívását. Évekig küzdött, hogy anyává váljon, sajnos nem adatott meg neki

– idézte a portál korábbi csapattársát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik