Sport

Máris van egy olyan 2022-es bokszmeccs, amit nagyon várunk

Adrian DENNIS / AFP
Adrian DENNIS / AFP

Tavasszal rendezhetik meg a visszavágót a brit Anthony Joshua és az ukrán Olekszandr Uszik között a nehézsúlyú profi ökölvívás három nagy világszervezetének övéért.

A jövő évi időpontot, amelyről a Sky Sports adott hírt, Eddie Hearn, Joshua promótere jelentette be.

A felek szeptember 26-án ütköztek meg Londonban, és meglepetésre a kihívó Uszik egyhangú pontozással verte a WBA, a WBO, és az IBF – továbbá a kevésbé rangos szervezet, az IBO – világbajnokát a 12 menetes találkozón. A címmeccsükről született szerződés záradéka szerint Joshua veresége esetén jogosult a visszavágóra, a trónfosztott brit mérkőzésszervezője ezért jelentette be most a jövő tavaszi dátumot.

Kapcsolódó
Szenzációs trónfosztás nehézsúlyban: Uszik tanári boksszal verte Joshuát
Az ukránnak mindössze a harmadik meccse volt ez a nehézsúlyúak között.

Az ukrán öklöző sikerével megőrizte hibátlan mérlegét 19. fellépésén 19. győzelmét aratva, míg Joshua 24 nyertes meccse mellett két vereséget számlál. A brit két héttel ezelőtti kudarcával messzire került a profi boksz királykategóriája egyesített világbajnoki címének megszerzésétől, amelyre akkor nyílt volna lehetősége, ha nyer Uszik ellen, és belátható időn belül ringbe szállhatott volna honfitársával, Tyson Furyval a titulusért.

Fury a negyedik nagy világszervezet, a WBC bajnoka, az övét sikerrel védte meg a magyar idő szerint vasárnap hajnali Las Vegas-i összecsapáson, amelyen kiütötte az amerikai Deontay Wildert.

Kapcsolódó
Fury kétszer is padlózott, mégis nagyon megverte Wildert
Hatalmas meccs lett a két öklöző harmadik összecsapásából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik