Sport

1999 óta nem történt ilyen a US Open női egyesében

Ed JONES / AFP
Ed JONES / AFP

A 18 éves Emma Raducanu és a 19 éves Leylah Fernandez jutott be a női egyes fináléjába az amerikai nyílt teniszbajnokságon, írta az MTI. A két tehetség egyaránt nem kiemeltként menetelt a fináléig.

Legutóbb ilyen fiatal játékosok 1999-ben vívtak finálét New Yorkban, akkor a 18 éves Serena Williams a 19 éves Martina Hingist győzte le.

A selejtezőből indult, világranglista-150. brit Raducanu a 17. kiemelt Marija Szakkarit győzte le két játszmában, annak ellenére simán, hogy riválisa hétszer jutott bréklabdához a meccsen, ám egyet sem tudott ezek közül kihasználni.

Kapcsolódó
18 éves teniszező írt történelmet a US Openen az olimpiai bajnok kiejtésével
Emma Raducanu a selejtezőből indulva még csak szettet sem veszítve már elődöntős.

Raducanu az Open-éra kezdete óta az első női játékos, aki selejtezőből kezdve a fináléig menetelt, s a 2004-es wimbledoni torna óta legfiatalabb Grand Slam-döntős. Raducanu karrierje második GS-viadalán szettet sem veszített eddig.

62 év óta ő a legfiatalabb brit döntős, 44 év óta az első brit nő, aki Grand Slam-tornán finálét játszhat, és Virginia Wade 1968-as győzelme óta az első brit, aki ott lehet a US Open végjátékában.

A rangsorban 73. Fernandez lényegesen nehezebb összecsapáson küzdötte be magát a szombati döntőbe. A kanadai teniszező a második kiemelt Arina Szabalenkával mérkőzött és három játszmába, közel két és fél óra játék végén sikerült nyernie.

US Open, nők, elődöntő

Raducanu (brit) – Szakkari (görög, 17.) 6:1, 6:4
Fernandez (kanadai) – Szabalenka (fehérorosz, 2.) 7:6 (7-3), 4:6, 6:4

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik