Sport

Kapitányt váltott a magyar női kézisek Eb-selejtezős ellenfele

Gyorsan kinevezték a spanyol női kézilabda-válogatott új szövetségi kapitányát, a szövetség körön belül találta meg a megoldást, és a távozó Carlos Viver helyére asszisztensét, José Ignacio Pradest kérte felé a feladatra.

Kapcsolódó
Megdöbbentő részletek derültek ki Nagy László fegyelmi ügyéről
Úgy tudjuk, a fegyelmi bizottsági meghallgatáson két koronatanú is úgy nyilatkozott, nem értett egyet saját klubja, a Pick Szeged feljelentésével.

A szakember gyakorlatilag a 46. születésnapjára kapta meg a feladatot, az 1975. szeptember 8-án született edző korán kezdte az edzősködést, miután az aktív játékot sérülés miatt hamar fel kellett adnia.

A szövetség közleményéből kiderült, hogy kilenc évet edzősködött a spanyol élvonalban, dolgozott a Monóvar, a Torrellano-Elche, az Elda és az Elche csapatainál, jelenleg az Atlético Guardés edzője, amellyel 2017-ben bajnoki címet szerzett.

Abban az évben kérte fel Viver a segítőjének, a csúcsot a 2019-es világbajnokság jelentette, ahol a válogatott ezüstérmet nyert.

A gyengébb olimpiai szereplés, a 9. hely után jött a váltás, így az idei, hazai rendezésű világbajnokságon már neki kell minél messzebbre juttatnia a csapatot. De a magyarokkal is van kapcsolata, ugyanis a 2022-es Európa-bajnokságon közös selejtezőcsoportban vannak a felek, a tervek szerint jövő március elején előbb Magyarországon, majd Spanyolországban csapnak össze a felek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik