Sport

Csak az újabb vb-gólnak örülhetett a női hokiválogatott

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

A magyar női jégkorong-válogatott 4-1-es vereséget szenvedett a japán csapattól a Calgaryban zajló elit világbajnokság 3. fordulójában, így továbbra is pont nélkül áll, és eldőlt, hogy nem juthat negyeddöntőbe.

A magyarok a németek elleni 3-0-s vereséggel debütáltak a vb-n, míg az előző körben 4-2-re kaptak ki a csehektől. A japánok ugyanakkor – túl azon, hogy a felkészülési szakaszban, már a vb helyszínén 4-2-re verték a magyarokat múlt szerdán – 1-0-ra legyőzték a dánokat, és 4-0-s vereséget szenvedtek a németektől.

A roppant gyorsan korcsolyázó japánok az első harmad hajrájában emberelőnyben szereztek vezetést éles szögből Siga révén, amelyet – ugyancsak létszámfölényben – Gasparics Fanni takarásból leadott lövéssel még kiegyenlített.

Azonban négy perc múlva megint a rivális talált be, ezúttal kettős emberelőnyben. Lisa Haley szövetségi kapitány csapata a folytatásban nem tudta feltörni a távol-keleti együttes védelmét, pedig négyszer is volt japán játékos kiállítva. Amikor viszont Kiss Andrea ült ki gáncsolásért a záró harmad derekán, akkor nőtt a különbség, ráadásul bő egy perc múlva újabb japán gól esett.

A magyarok közép-európai idő szerint csütörtök hajnali 3.30-kor lépnek pályára a szintén pont nélküli dánok ellen, és ezzel zárják a tornát.

A B csoportban szereplő öt csapatból a legjobb három, a cseh, a német és a japán jutott a negyeddöntőbe. A fináléra egy hét múlva kerül sor.

Mivel a koronavírus-járvány miatt az alsóbb divíziók tornáit törölték, ezért idén nincs kieső az elitből, azaz a magyarok jövőre is a világ legjobb tíz válogatottja között játszhatnak.

eredmény, B csoport, 3. forduló:

Japán – Magyarország 4-1 (1-0, 1-1, 2-0)
gól: Siga (20.), Ukita (28.), Hoszojomada (51.), Kubo (52.), illetve Gasparics (24.)

A kiemelt képen Gasparics Fanni (balra) látható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik