Sport

A beugrós bokszoló pontozással verte Manny Pacquiaót

Steve Marcus/Getty Images
Steve Marcus/Getty Images

Manny Pacquiao egyhangú pontozással alulmaradt a kubai Yordenis Ugásszal szemben a szombat esti profi ökölvívó-mérkőzésen, Las Vegasban.

Kapcsolódó
Szemműtét miatt kapott új ellenfelet Manny Pacquiao
Az örökifjú bokszoló ellenfelénél nem várt probléma merült föl.

A 42 éves Pacquiao aktívabb volt ugyan ellenfelénél, de Ugás kevesebb ütése sokkal pontosabb és hatékonyabb volt, így a zsűri őt hozta ki győztesként. Pacquiao a mérkőzés után elmondta, hogy a második menettől kicsit görcsölt a lába, mert túlterhelte magát a felkészülés során.

A bokszlegenda sok kérdést megválaszolatlanul hagyott a meccse után, mert nem jelentette ki egyértelműen, hogy a jövőben tervez-e még ringbe lépni vagy sem, miként azt sem erősítette meg, hogy indul-e hazája elnökválasztásán.

Pacquiao nyolc különböző súlycsoportban is világbajnok tudott leni, 2016-ban bejelentette visszavonulását, de miután hazájában politikai pályára lépve beválasztották a szenátusba, visszatért a sportághoz. Az újrakezdést követően megszerezte a Boksz Világszervezet (WBO) világbajnoki címét, az azóta vívott öt meccséből hármat megnyert, a mostani volt a második veresége. Ezelőtt 2019 júliusában bokszolt utoljára, profi mérlegén 62 győzelem (39 kiütés), nyolc vereség és két döntetlen szerepel.

Pacquiao eredetileg az amerikai Errol Spence ellen lépett volna ringbe, de utóbbi sérülése és szemműtétje miatt múlt héten lemondta a meccset. A beugró Ugás 2005-ben világbajnok lett, majd 2008-ban bronzérmes volt a pekingi olimpián. Mérlege most 27 győzelem (12 K.O.-T.K.O) és 4 vereség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik