Sport

A kézikapitány nem akart kiszúrni a kisgyerekes anyukával

Marcin Bieleck MTI / PAP
Marcin Bieleck MTI / PAP

Június 21-én kezdi meg a felkészülést az olimpiára a magyar női kézilabda-válogatott, amelynek kapitánya, Elek Gábor 19 fős keretet hirdetett.

Elek helyzetét nem könnyíti meg, hogy az olimpiára mindössze 14 játékos, valamint 1 tartalék nevezhető.

„Így sajnos védekező- vagy támadó specialistákkal még jobban bekorlátoznánk a lehetőségeinket. Nagyon sajnálom, hogy emiatt Csiszár-Szekeres Klára kimaradt a keretből, de úgy érzem, hogy egy kisgyermekes anyukával nem tehettük volna meg, hogy végigcsinálja a felkészülést, majd itthon marad.

Ezt természetesen megbeszéltem magával a kimaradó érintettel is a kerethirdetést megelőzően

– idézte a kapitányt a magyar szövetség hírlevele. A keretbe bekerült egy újonc is, Bordás Réka, a Debrecen 23 éves beállója.

A válogatott Balatonbogláron kezdi a felkészülést, majd néhány napra Székelyudvarhelyre utazik, mert Elek úgy érzi, fontos, hogy a legkiemelkedőbb verseny előtt tovább erősítsék a magyarságtudatukat, és megmutassák magukat az anyaországon kívül is. Erdélyből visszatérve Siófokon folytatódik a felkészülés, majd Tokióban már a finomhangolás következik, és a csapat egy edzőmeccset is játszik majd Norvégia ellen.

A magyar válogatott az olimpián a B csoportba került, és sorrendben Franciaországgal, Brazíliával, az orosz csapattal, Spanyolországgal, valamint Svédországgal találkozik majd.

A magyar női válogatott bő olimpiai kerete:

Kapusok: BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZIKORA Melinda (Siófok KC)
Jobbszélsők: KOVÁCS Anett (FTC-Rail Cargo Hungaria), LUKÁCS Viktória (Győri Audi ETO)
Jobbátlövők: KISS Nikoletta (Siófok KC), KLUJBER Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), TOMORI Zsuzsanna (Siófok KC)
Irányítók: KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZUCSÁNSZKI Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria), VÁMOS Petra (DVSC Schaeffler)
Beállók: BORDÁS Réka (DVSC Schaeffler), HELEMBAI Fanny (Váci NKSE), KISFALUDY Anett (FTC-Rail Cargo Hungaria), TÓVIZI Petra (DVSC Schaeffler)
Balátlövők: HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZÖLLŐSI-ZÁCSIK Szandra (MTK Budapest)
Balszélsők: MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik