Élő Sport

Drámai meccsen, hetesekkel bukta a BL-elődöntőt a Győr

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

A címvédő Győri Audi ETO KC hétméteresekkel 27-25-re kikapott a francia Brest Bretagne csapatától a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében, a Papp László Budapest Sportarénában zajló négyes döntőben.

A két csapatnak ez volt az idei sorozatban a harmadik egymás elleni meccse, és a csoportkörben mindkét találkozó döntetlennel zárult. Most az első félidőben a franciák domináltak, harminc perc után három góllal vezettek, mivel a Győr nem találta a szigorú és feszes védekezés ellenszerét, és mindössze négy akciógólt szerzett.

Aztán feltámadt a Győr, a csereként beállt Silje Solberg fantasztikusan védett, a társak pedig sokkal ötletesebb támadójátékot produkáltak.

A Brest majdnem 14 percig nem szerzett gólt, a Győr átvette a vezetést, és a hajrában közel állt a győzelemhez: egygólos vezetésnél az utolsó percben a pályafutása utolsó előtti meccsét játszó Görbicz Anita büntetőt rontott, a francia csapat pedig egyenlített, így következett a hosszabbítás.

A kétszer öt perc során három-három gólt dobtak a fáradó és egyre feszültebb csapatok, így jöhetett a hetespárbaj, ahol a győrieknél Veronica Kristiansen és Estelle Nze Minko is rontott, míg a franciáknál csak Ana Gros hibázott, így a Brest története első döntőjére készülhet, a Győrnek pedig marad a bronzmeccs az orosz CSZKA Moszkva ellen.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, elődöntő:

Győri Audi ETO KC – Brest Bretagne (francia) 25-27 (8-11, 20-20, 22-22)
Budapest, Papp László Sportaréna
v.: Marta Sa, Vania Sa (portugálok)
gól: Kristiansen 8, Brattset, Amorim, Oftedal 3-3, Görbicz, Fodor, Nze Minko, Faluvégi 2-2, illetve Gros 9, Jaukovic 5, Pop-Lazic 4, Toublanc, Gullden 3-3, Niakate 2, Coatanea 1
lövések/gólok: 50/25, illetve 50/27
kapusteljesítmény: 33, illetve 43 százalék
kiállítások: 8, illetve 10 perc

 

A másik elődöntőben:
Vipers Kristiansand (norvég) – CSZKA Moszkva (orosz) 33-30 (18-12)

 

A vasárnapi menetrend:
a 3. helyért: Győri Audi ETO KC – CSZKA Moszkva 15.15
döntő: Vipers Kristiansand – Brest Bretagne 18.00

3-3

A korábbi győri, Ana Gros lövésével 3-2 a Brestnek. Kristiansen talpról lepte meg Darleux-t, 3-3.

2-2

Lukács éles szögből a felső lécet találta el emberelőnyben. A franciáktól passzív játék miatt elvették a labdát, de újabb gól nélküli győri támadás következett, Lukács kapott rossz labdát Kristiansentől. A Győrből Amorim az első kiállított.

2-2

Fodort tarolták le, hetes és kétperces kiállítás az ítélet, Coatanea ment ki. A hetest Kristiansen belőtte.

1-2

Edwige szerzett labdát, de Amorim második lövése sem sikerült, ezúttal a blokk nyúlt közbe. Először vezetnek a franciák, Jaukovic lőtte ki a jobb felsőt, 1-2.

1-1

Lassource találta el a kapufát, majd Amorim lövését ütötte ki a Brest kapusa. A Brest első gólját Ana Gros szerezte, 1-1.

1-0

A franciák vezették az első támadást, Jaukovic lövését védte a győri kapus. Fodoré a meccs első gólja a szélről.

Elkezdődött a meccs

A Győr fehér, a Brest rózsaszín mezben játszik. A meccset két portugál bíró vezeti.

A másik ágon

A norvég Vipers játszik az orosz CSZKA Moszkvával.

2018 januárja óta veretlen a Győr

A nemzetközi porondon 55 meccset hozott el zsinórban vereség nélkül a magyar csapat. A mostani idényben 18 találkozóból tizennégyet megnyert, a másik négy döntetlen lett. A Brest idei mérlege: 18 mérkőzés, 9 győzelem, 6 döntetlen, 3 vereség.

Idén nem bírtak egymással

A Győr és elődöntős ellenfele, a francia Brest már a csoportkörben is játszottak egymással, akkor mindkét találkozó döntetlen lett. Franciaországban 25-25, idegenben 27-27 lett a vége.

Meglesz-e a hatodik BL-győzelem?

2013, 2014, 2017, 2018, 2019 – ezekben az években lett Európa legjobb női kézilabdacsapata a Győr, amely címvédőként szerepel a mostani Final Fourban, ráadásul gyakorlatilag hazai pályán játszhat, hiszen a budapesti Papp László Sportaréna a helyszín.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik