Sport

Hosszú Katinka Európa egyeduralkodója lehet szombaton

Kovács Tamás/MTI
Kovács Tamás/MTI

A hétfői, 400 méter vegyesen megszerzett aranyérem után Hosszú Katinka csütörtökön, 200 pillangón a második lett a budapesti úszó Európa-bajnokságon. Ez volt a 32 éves úszó 23. érme, amivel az Eb-történelem legeredményesebb versenyzőjévé vált, de szombaton növelheti is előnyét a rangsorban.

Kapcsolódó
Hosszú Katinka manapság az ezüstnek is képes örülni
Nagy hajrával a lett második a budapesti Európa-bajnokságon.

Hosszú huszonhárom érmet nyert eddig az Európa-bajnokságokon, amellyel beérte a svéd Sarah Sjöströmöt. A SwimSwam szakportál szerint azonban a magyar úszó vezeti hivatalosan a rangsort, mivel 15 aranyérme van a rivális 14 első helyével szemben.

Hosszú ráadásul 200 vegyesen a legnagyobb esélyes, így el is léphet egy éremmel, ehhez péntek délelőtt az első lépést megtette, bejutott a középdöntőbe Sebestyén Dalmával együtt, aki 2:11.87-s idővel egyéni csúcsot hozott.

A teljesség kedvéért tegyük azért hozzá azt is, hogy Sjöström törött könyöke miatt nem tud részt venni a budapesti Eb-n. A pénteki előfutamok során Gyurinovics Fanni száz gyorson jutott középdöntőbe, míg a férfiaknál Telegdy Ádám és Kovács Benedek került be 200 háton a legjobb 16 úszó köz.

A 4×200-as női gyorsváltónk a hatodik idővel jutott be a délutáni döntőbe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik