Sport

Végre megvolt a legjobban várt meccs időpontja, erre a legyőzött ellenfél bekavart

AL BELLO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP
AL BELLO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Augusztus 14-ét pirossal karikázták be a bokszrajongók a naptárjukban, mivel nemrég kiderült, hogy aznap csap össze a nehézsúly két óriási egyénisége, Tyson Fury és Anthony Joshua.

Most viszont úgy tűnik, egy amerikai bíróság meghiúsítja a nagy meccset, mivel azt a döntést hozta, hogy Furynak szeptember tizenötödike előtt meg kell mérkőznie az amerikai Deontay Wilderrel, akivel korábban kétszer is találkozott. Az első meccs döntetlennel zárult, majd a másodikat Fury kiütéssel nyerte.

Kapcsolódó
Tyson Fury ripityára verte Deontay Wildert
Az év legjobban várt bokszmeccse teljesen egyoldalú volt.

Wilder menedzsmentje már régóta kardoskodott amellett, hogy a szerződés értelmében mindenképp meg kell rendezni a harmadik meccset, de a koronavírus-járvány miatt az eredetileg kitűzött időpontban, 2020 nyarán nem lehetett tető alá hozni bunyót, a 2021-es dátum pedig Furynak nem felelt meg, aki már Joshuát nézte ki ellenfélnek.

A mostani bírósági döntés nem jelenti azt, hogy szükségszerűen el kell halasztani az augusztusi időpontot, csak újra meg kell egyezni a két meccs részleteiben, és lehet, az lesz a vége, hogy Wildert anyagilag kárpótolják, hogy ne rondítson bele a Fury-Joshua csatába. Ami történelmi meccs lenne, mivel először fordulhat elő, hogy egy nehézsúlyú bokszmeccsen a négy nagy szervezet öve a tét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik