Sport

Máris megtalálta Danyi Gábor utódját a Győri ETO kézicsapata

KISBENEDEK ATTILA / AFP
KISBENEDEK ATTILA / AFP

Nem esett kétségbe a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának vezetése azt követően, hogy az FTC elleni súlyos vereség miatt menesztette Danyi Gábor edzőt. A Debrecen ellen még Görbicz Anita meccselt, de hétfőtől ismét Ambros Martín irányítja a szakmai munkát.

Kapcsolódó
Szezon végén visszavonul a 155-szörös magyar válogatott kézilabdázó
A Ferencváros játékosa már csak a mostani idényt fejezi be.

Az már február közepén kiderült, hogy a nyártól a spanyol szakember veszi át ismét a csapat irányítását, de most a kényszerhelyzet miatt előbbre került a visszatérése.

„A megállapodásunk Görbicz Anitával egy meccsre szólt. Segített a csapatnak, de elmondta, hogy mindenképpen játékosként szeretné befejezni a szezont, döntését pedig tiszteletben tartottuk” – nyilatkozta a klub honlapján Bartha Csaba elnök.

Olyan edzőt kellett keresni, aki felkészíti, irányítja a csapatot a hátralévő hetek megmérettetései során. Egyik fő szempont az volt, hogy a rövid rendelkezésre álló idő alatt olyan embert válasszunk, aki minden szempontból jól ismeri a klubot.

Ezért felkértük Ambros Martínt, hogy július helyett már most kezdje meg a munkát a csapattal. A megbízást elfogadta.”

Martín – aki eredetileg 2021 júliusában tért volna vissza – az első mérkőzését a Magyar Kupa elődöntőjében játssza majd a Ferencváros ellen május 15-én.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik