Sport

Ennyire még sohasem vertük meg az olasz női kéziseket

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Az olimpiai résztvevő magyar női kézilabda-válogatott 46-19-re legyőzte pénteken Olaszországot a világbajnoki selejtező első, érdi mérkőzésén.

Remek védekezéssel és gyors, pontos ellenakciókkal kezdtek a magyarok, így még két perc sem telt el, amikor már 4-0-ra vezettek. Ezután négy percig nem született újabb magyar gól, mert Monika Prünster egyre jobban védett. Elek Gábor szövetségi kapitány negyedóra elteltével a teljes kezdőcsapatát lecserélte, hogy mindenkinek lehetőséget adjon, írta az MTI.

A lendület nem tört meg, mert a vendégek ekkor még nem törekedtek a játék lassítására, így a különbség tovább nőtt, a 22. percben már tíz gól volt. Klujber Katrin vezérletével a hajrában is hatékonyan támadtak a magyarok, és a szünetben 23-10-re vezettek.

A játék képén és az eredmény alakulásán a második félidőben is meglátszott a két csapat közötti jelentős tudáskülönbség. Szikora Melinda védéseire alapozva a magyar válogatott a 41. percben már hússzal vezetett, majd az olaszok – a meccs során először és utoljára – sorozatban háromszor voltak eredményesek, a következő tíz percben viszont csak egy gólt lőttek.

Az 52. percben Kovács Anett bokasérülés miatt kivált a játékból, így hat góllal zárta a meccset. A vártnál is fölényesebb sikerhez Klujber Katrin tíz, Lukács Viktória hét góllal, Bíró Blanka kilenc, Szikora Melinda pedig nyolc védéssel járult hozzá.

A két csapat hatodszor találkozott egymással: a mérleg magyar szempontból továbbra is százszázalékos, de ilyen nagy különbségű siker most született először. Az eddigi csúcsot két húszgólos győzelem tartotta: 1992-ben 35-15-re, míg a 2019-es Eb-selejtezőn 30-10-re nyertünk.

Az olaszok lemondtak pályaválasztói jogukról, ezért a vasárnap 13 órakor kezdődő visszavágót is az Érd Arénában rendezik.

Kézilabda, női vb-selejtező, 1. mérkőzés

Magyarország – Olaszország 46-19 (23-10)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik