Sport

Bombaerős ellenfelet kapott a Siófok az Európa Liga négyes döntőjében

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI

A Siófok KC a dán Herning-Ikast HB csapatával játszik a női kézilabda Európa Liga elődöntőjében. A másik ágon a francia Nantes Atlantique HB és a házigazda román CS Minaur Baia Mare találkozik egymással.

Kapcsolódó
Minden adott a Győri ETO-nak a címvédéshez a kézilabda BL-ben
Biztató ellenféllel a lehető legtöbb pihenéssel.

„A Final Four azonban egy speciális hétvége, 24 óra leforgása alatt kell két, nagyon kemény párharcot lejátszani. A pillanatnyi forma fog dönteni. A lehető legjobban fel kell készülnünk, egy hónapunk van arra, hogy fizikálisan, mentálisan, és taktikailag is készen álljunk” – idézte Zdravko Zovko edzőt a klub hivatalos honlapja.

A dán válogatott, Simone Böhme a honfitársai ellen bizonyíthat.

Nem túlzás azt állítani, hogy a jelenlegi legjobb formában lévő csapatot kaptuk. A dán élvonalban és a nemzetközi porondon is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak eddig. A bajnokságban legutóbb pont az Esbjerget verték meg nagyszerű játékkal. Egy kemény, fizikális csatára számítok.

A Siófok és a Herning-Ikast eddig kétszer találkozott egymással: az EHF-kupa csoportkörében, 2019 januárjában a magyar együttes hazai pályán négy, februárban idegenben 12 góllal győzött, majd az idény végén megnyerte a második számú kupát, amelyben azóta is címvédőnek számít.

A csütörtöki, bécsi sorsoláson elhangzott, hogy az idei az első alkalom, amikor négyes döntőt rendeznek a második számú európai kupasorozat végjátékában.

A tornára május 8-9-én Nagybányán kerül sor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik