Sport

A rióinál kevesebb olimpiai éremmel is beérné a MOB elnöke

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Száz nap van hátra a 2020-ból elhalasztott tokiói olimpia kezdetéig, amelyről 13 magyar érmet remél a DIGI Sport híradójának nyilatkozó MOB-elnök, Kulcsár Krisztián. A legutóbbi, 2016-os olimpián 15 alkalommal álltak dobogóra a magyarok, és a nyolc arany, három ezüst, négy bronz az éremtáblázat 12. helyéhez volt elegendő.

Kapcsolódó
„A 200 pillangó már zsebben van” – Milák Kristóf egy tokiói aranyban biztos
A világ- és Európa-bajnok úszó úgy érzi, 100 pillangón még van mit bepótolnia.

„Nem szeretünk kristálygömbbe nézve jósolgatni, hanem azt mondjuk, hogy az éremszámot elég jól meg tudjuk mondani. És erre mondjuk azt – és ez nem változott, már másfél éve kimondtuk -, hogy tizenhárom érem megszerzését várjuk” – nyilatkozta a Sport 24-nek Kulcsár Krisztián.

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint fontos az eredményesség, de más jelentős szempontok is vannak. „Szeretnénk, ha lemenne botránymentesen az olimpia magyar szempontból, szeretnénk, hogy méltóképpen utazzunk ki, méltóképpen képviseljük az országot, és méltóképpen szerepeljünk. Mindenki egészségben, épségben hazajöjjön, és azt a teljesítményt tudja nyújtani, ami igazából benne volt.

De nyilván minket az olimpiai eredmény motivál elsősorban, nagyon szeretnénk, ha ez az eredményesség tükrözné legalább azt az elvárást, amit megfogalmaztunk

– fogalmazott Kulcsár Krisztián, aki abban is bízik, hogy aki sportolni szeretne, az megtehesse.

„A sport arról szól, hogy a gyerekek és a felnőttek, akik sportolni akarnak, azok erre képesek, és a versenyrendszerek működnek, mennek a bajnokságok. Ami különböző sportágakban teljesen megállt, sajnos nemcsak hazai, hanem nemzetközi versenyek sincsenek. Mi azt szeretnénk, hogy ez az olimpia legyen az a pont, amikor a világ újra elindul a régi kerékvágásban.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik