Sport

A MOB-elnök bukta a fogadását, szolgálati autója bánta

Kulcsár Krisztián úriember, állta a szavát!

A budapesti birkózó olimpiai kvalifikációs versenyen Korpási Bálint a moldovai Donior Islamovot elintézve szerzett szombaton olimpiai kvótát. A 67 kilogrammos sportoló végül ezüstérmes lett, ezzel sportága ötödik tokiói kvótáját szerezte meg, de mint kiderült, ezen felül is akadt oka örömre: megnyert egy fogadást.

A történethez hozzátartozik ugyanis, hogy Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke 2019-ben, a kazahsztáni világbajnokság után azzal biztatta az akkor még nem olimpiai versenyszámban, 71 kilóban induló, ezért értelemszerűen kvóta nélkül maradó Korpásit, hogy fogadást ajánlott számára: ha a BVSC kötöttfogású birkózója lefogy 67 kilóra és kijut Tokióba, neki adja a szolgálati Lexus terepjáróját.

Nos, a MOB elnöke úriemberhez méltó módon tartotta szavát, hétfőn délután átadta az autó kulcsait a 71 kilogrammban 2016-ban világ-, 2017-ben Európa-bajnoki aranyat szerző sportolónak.

„Az ígéret szép szó, ha betartják, úgy jó!” ☝️

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottsag elnöke betartotta, hiszen … </ p> Közzétette: Magyar Birkózó Szövetség – Magyar Birkózó Szövetség – & nbsp; 2021. március 22., hétfő </ blockquote> </ div>
mm

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik