Sport

Csúnyán elverték ellenfeleiket, simán összejött a Veszprém-Szeged kupadöntő

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI
A Telekom Veszprémnek és a Mol-Pick Szegednek sem okozott gondot az ellenfele a férfi kézilabda Magyar Kupa elődöntőjében, előbbi 17, utóbbi 20 góllal verte riválisát.

Az első elődöntőben a Veszprém 43-26-ra verte a Balatonfüred csapatát a szigetszentmiklósi négyes döntőben.

Kapcsolódó
Oda-vissza elverte riválisát, BL-elődöntős a Győr
Nem volt hibátlan a visszavágó, de a tovbábbjutás egy pillanatig nem forgott veszélyben.

Az MTI tudósítása szerint a fürediek csupán öt percig tudták szorossá tenni az állást (3-3), ezt követően a veszprémiek egy hetes gólsorozattal elléptek, és a folytatásban is szinte folyamatosan növelték előnyüket. Nem volt azonos súlycsoportban a két együttes, a bajnoki címvédő remekül védekezett, Petar Nenadic vezérletével hatékonyan támadott, és a szünetben már 11 találattal jobban állt.

Kapcsolódó
Hat elbukott kupadöntő után végre csúcsra ért a Falco
A DEAC kosárcsapatának hihetetlen fordítása is kevés volt.

A játék képe a második félidőben sem változott, Jorge Maqueda sorozatban négy gólt lőtt, csapata ekkor már hússzal vezetett, és végül 17 találattal győzött. A veszprémieknél minden játékos szerzett gólt, aki pályára lépett.

A címvédő Szeged esélyeshez méltóan kezdett a Veszprémi KKFT ellen (4-1), és bár a rivális felzárkózott 5-4-re, Tombor Csaba vezetőedzőnek a 12. percben időt kellett kérnie, mert játékosai elkezdtek kapkodni, ami hibákhoz vezetett. A Szeged Bogdan Radivojevic vezérletével a 22. percben tíz góllal vezetett, a szünetben pedig már 23-11 volt az állás.

A második félidőben is remekül védekezett a Szeged, ellenfele sok lövést rontott, így a csongrádiaknak volt alkalmuk több taktikai variációt – például a létszámfölényes támadójátékot – gyakorolni. A Mikler Roland helyére beállt Mirko Alilovic remekül védett, ezt kihasználva együttese a vártnál is nagyobb különbséggel, húsz találattal, 41-21-re nyert.

Hétfőn a 3. helyért rendezendő mérkőzésre 17.30-kor kerül sor, míg a Veszprém–Szeged fináléra 19.45-kor kerül sor.

Magyar Kupa, elődöntő

Telekom Veszprém – Balatonfüredi KSE 43-26 (23-12)
MOL-Pick Szeged – Veszprémi KKFT 41-21 (23-11)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik