Sport

Oda-vissza elverte riválisát, BL-elődöntős a Győr

Krizsán Csaba / MTI
Krizsán Csaba / MTI

A címvédő Győri Audi ETO KC kettős győzelemmel jutott be az elődöntőbe a női kézilabda Bajnokok Ligájában, miután 24-21-re nyert a montenegrói Buducnost Podgorica ellen a negyeddöntő szombati, hazai visszavágóján. A párharc egy héttel ezelőtti első meccsét 30-19-ra nyerte meg idegenben az ETO.

A győriek rekordot jelentő, 55 mérkőzésből álló, 2018 januárja óta tartó veretlenségi sorozatnál tartanak a BL-ben. Ebben az időszakban 48 győzelem és hét döntetlen a mérlegük.

Az MTI tudósítása szerint szokatlan hibákkal kezdte a visszavágót az ETO, így tíz perc elteltével a Buducnost két találattal vezetett. A megszokottnál gyengébb egyéni teljesítmények mellett az ellenfél remek védekezése is hozzájárult ahhoz, hogy a győriek 11-10-es hátrányban voltak a szünetben.

A második félidő elején a Buducnost türelmesen kézilabdázott, hosszú támadásokat vezetett, sőt kapusa lecserélésével többször is létszámfölényt teremtett támadásban. Eduarda Amorim és Faluvégi Dorottya vezérletével az ETO nagy nehezen fordított, és a 49. percben tudott először két góllal vezetni, majd Görbicz Anita büntetőivel már 22-18 volt az állás. Bár a hajrában ismét hibák következtek, a győriek magabiztosan őrizték meg nehezen kidolgozott előnyüket a végéig.

A mezőny legeredményesebb játékosa a montenegrói Jovanka Radicevic volt hét góllal, a hazaiaknál Amorim, Kristiansen, Fodor és Faluvégi is négyszer talált be. A kapusok közül Solberg nyolc védéssel járult hozzá a sikerhez.

Az elődöntő sorsolását kedden tartják, a négyes döntőre pedig május 29-30-án lesz a Papp László Budapest Sportarénában.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó

Győri Audi ETO KC-Buducnost Podgorica (montenegrói) 24-21 (10-11)

Továbbjutott: a Győr, kettős győzelemmel, 54-40-es összesítéssel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik