Sport

Mélyütés után sztáredzőt kapott a szlovén női kéziválogatott

KISBENEDEK ATTILA / AFP
KISBENEDEK ATTILA / AFP
Négy nap alatt minden a feje tetejére áll a szlovén női kézilabdában, ahol kedden Uros Bregar bejelentette, távozik a válogatott éléről, pénteken pedig a szövetség jelezte, megállapodott a montenegrói Dragan Adziccal a folytatásról.

A Szlovén Kézilabda Szövetség kedden azt írta, alig két héttel a világbajnoki selejtező előtt Uros Bregar szövetségi kapitány úgy döntött, hogy távozik, és várhatóan átveszi a szerb válogatottat.

Kapcsolódó
Pálinger elmondta, mit gondol az olimpiai esélyeinkről
A Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke elárulta azt is, mi a cél a válogatott mellett dolgozó szakmai stábbal.

Bregar 2015 ősze óta dolgozott a szlovén nemzeti csapatnál, vezetésével három egymást követő Európa-bajnokságra (2016, 2018, 2020) és két világbajnokságra (2017, 2019) sikerült kivívni a kvalifikációt.

„Rendkívül meglepődtünk ezen a lépésen, hiszen egy nagyon érzékeny pillanatban, fontos kvalifikációs mérkőzések előtt történt. Nincs értelme szavakat vesztegetni a döntés helyességéről. Nekünk az a feladatunk, hogy minél előbb megtaláljuk a megoldást, nem csupán az idei világbajnokságra és a 2022-es hazai Európa-bajnokságra, hanem az egész következő olimpiai ciklusra’ – nyilatkozta Franjo Bobinac, a szövetség elnöke.

Nem is kellett sokáig várni, pénteken meg is született a megállapodás: az új szövetségi kapitány Dragan Adzic lesz.

Az 51 éves montenegrói szakember korábban kivételes sikereket ért el a montenegrói női válogatottal és a podgoricai Buducnosttal, előbbivel 2012-ben Európa-bajnok és olimpiai ezüstérmes lett, utóbbival 2010-ben KEK-et, 2012-ben és 2015-ben Bajnokok Ligáját nyert.

A szlovén női válogatott vezetése nagy kihívást jelent számomra. Rendkívül motivált vagyok rengeteg információval rendelkezem a csapat előző évekbeli munkájáról. Mindent megteszek annak érdekében, együtt elérhessük a kívánt eredményeket

mondta.

Adzic bemutatkozására április 17-én, az Izland elleni hazai vb-selejtezőn kerül sor, a visszavágót négy nappal később Hafnarfjordurban vívják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik