Sport

Pálinger elmondta, mit gondol az olimpiai esélyeinkről

Brutális csoportba került a női kéziválogatott az olimpián: a címvédő Oroszországgal (ROC), valamint Franciaországgal, Spanyolországgal, Svédországgal és Brazíliával kell meccselnie Elek Gábor együttesének a tokiói olimpia csoportkörében.

Kapcsolódó
Brutális csoportba került a női kéziválogatott az olimpián
Szinte az összes kalapból a nehezebb ellenfél jött.

Pálinger Katalin a Sport TV Mai helyzet című műsorában úgy fogalmazott, kőkemény olimpia lesz, ahol nem lesz könnyű meccse senkinek, viszont az erős csoport édes teher, hiszen ott leszünk Tokióban.

Minden meccsen úgy kell odaállnunk, hogy a maximumot kihozzuk magunkból. Nyilván az oroszok és Franciaország ellen nem mi leszünk az esélyesek, de egy spanyol, brazil, svéd csapat ellen azt gondolom, igenis komoly eséllyel lépünk pályára. Ott tényleg ki-ki meccs lesz mindegyik

– fogalmazott a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke. A korábbi remek válogatott kapus hozzátette, reméli, ez nem a laborokban dől majd el milyen erős keret utazik majd el Tokióba.

Pálinger elárulta azt is, a cél az, hogy az Elek Gábor, Danyi Gábor, Görbicz Anita edzőtrió mellett válogatott szakmai stábjának többi tagját is együtt tartsák.

„Elkezdtük az egyeztetéseket, de konkrétumokat még nem szeretnék mondani, amíg ezek nem zárulnak le. A szövetségi kapitány és Danyi Gábor is, amikor még szövetségi kapitányokként elvállalták, a megbízatásuk az olimpia végéig szólt. Bízom benne, hogy ők nem kérdőjelesek” – mondta.

Hozzátette, Danyi Gábornak Siófokon teljesen új csapatot kell építenie, de ő úgy írt már alá, hogy az MKSZ-szel érvényes szerződése volt.

„Görbicz Anita szerepe is megkérdőjelezhetetlen számomra és mindenki más számára is. Rengeteget hozzátett ehhez a sikerhez, és biztos vagyok benne, hogy nagyon-nagyon sokat jelentene az ő jelenléte.”

Pálinger elmondta, az elmúlt években rengeteget tanult és sok tapasztalatot szerzett sportvezetőként. De állítja, a csapat is sokat tanult.

„Biztos vagyok benne, hogy az Eb-kudarc is kellett ahhoz, hogy egy ilyen úton elinduljunk, ennyire komolyan vegye mindenki a munkát. A fejekben annyira pozitív változás volt érezhető az olimpiai selejtező előtt már, hogy nem nagyon kételkedtem. Úgy voltam vele, ha most nem sikerült, akkor nem nagyon tudom, mit lehetne még kitalálni.

Hiszem, hogy ennek a csapatnak nem ez a fő világversenye. Hanem az átlagéletkorból kiindulva a következő kettő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik