Sport

Porc- és szalagsérülése ellenére Kovacsics bízik az olimpiában

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

Az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata szerdán magabiztos, jó játékkal legyőzte az Alba Fehérvár KC-t, de a győzelem után nem lehetett felhőtlen az öröm, mert Kovacsics Anikó ijesztő sérülése után könnyek között hagyta el a pályát.

Kapcsolódó
Kovacsics sírva hagyta el a pályát – veszélyben lehet az olimpia?
Elek Gábor keserédes győzelemként értékelte a Fehérvár elleni sikert.

„Kovacsics Anikó a szerdai mérkőzésen elülső, alsó vállficamot szenvedett, amit a helyszínen helyreraktunk. Az este elvégzett MR-vizsgálat az ízületben részleges porc- és szalagsérülést mutatott. Műtétre jelenleg nincs szükség, konzervatív kezelés után – várhatóan – két hónap múlva tud teljes értékű edzésmunkát végezni. A következő két hétben rögzítő kötést visel majd és pihenteti a sérült testrészt, majd fokozatosan gyógytorna következik számára” – nyilatkozta a csapat orvosa, Pavlik Attila a Fradi.hu portálon.

Kapcsolódó
Brutális csoportba került a női kéziválogatott az olimpián
Szinte az összes kalapból a nehezebb ellenfél jött.

Kovacsics Anikó azt mondta, lehetett volna súlyosabb is a probléma, úgyhogy most igyekszik pozitívan állni a helyzethez.

„Volt már korábban gond a vállammal, de ilyen, hogy kificamodott volna, még nem történt, s bár a fájdalom a meccs hevében nem volt olyan nagy, sokkoló érzés volt, hogy a vállam nincs a helyén. Két hetet pihennem kell, közben kezeléseket talán már kaphatok, utána pedig remélem, kezdődhet a gyógytorna. Jó kezekben vagyok, mindenki segítségemre van abban, hogy a lehető leghamarabb visszatérhessek, és ebben óriási erőt ad a rengeteg aggódó üzenet, jó kívánság, amit kaptam.

Hosszú és kemény hetek, hónapok állnak előttem, de nincs olyan, amit ne tennék meg azért, hogy ott lehessek az olimpián. Az a cél lebeg a szemem előtt, hogy a felkészülés kezdetére rendben legyek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik