Élő Sport

Tökéletes meccset játszott, ott lesz Tokióban a magyar női kéziválogatott

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI
A győri olimpiai selejtező 2. fordulójában a magyar női kézilabda-válogatott nagyszerű játékkal 31-23-ra verte Szerbiát, és kiharcolta a nyári tokiói szereplés jogát.

A magyar válogatott nagyszerűen kezdett Kovacsics Anikó gólerős irányítójátéka mellé Szöllősi-Zácsik Szandra is felnőtt, Bíró Blanka jól védett, és pillanatok alatt 5-2-es előnyre sikerült szert tenni.

Folytatódott a magyar fölény, 10-6-nál négy, 13-8-nál ötre nőtt az előny. A szerbek nyitott védekezése nem működött, de ezúttal a két beállósra épülő 7 a 6 elleni támadójáték sem ment, pedig pénteken az húzta ki ideiglenesen a csapatot a bajból az oroszok ellen.

A félidei 16-12-es előny után a második játékrészben minden ugyanúgy folytatódott: a szerbeknél csak Marina Dmitrovic játszott elfogadhatóan.

Az utolsó negyedórára már látszott, csak a csoda segíthet az ellenfélen, az viszont nem jött el. A magyarok végül a hétgólos Szöllősi-Zácsik és a hatgólos Kovacsics vezetésével 31-23-ra nyertek.

A kapusok közül a Szombathelyi KKA játékosa, Katarina Tomasevic hat, Bíró Blanka 11, Janurik Kinga három védést mutatott be.

A magyar női kézilabda-válogatott kijutott az idén nyárra halasztott tokiói olimpiára,

Frissítünk!

Mivel Oroszország 33-26-ra legyőzte Kazahsztánt a győri selejtezőtorna szombati, második fordulójában, ezzel matematikailag is eldőlt, hogy a magyarok az első két hely valamelyikén végeznek. A két továbbjutó a vasárnap 20.30-kor kezdődő mérkőzésen csap össze egymással.

Az olimpiai selejtező első fordulójában Magyarország 46-19-re verte Kazahsztánt, míg az oroszok 29-24-re győzött Szerbia ellen.

Női olimpiai selejtező, 2. forduló

Magyarország – Szerbia 31-23 (16-12)
v.: Ch. Bonaventura, J. Bonaventura (franciák)
Magyarország: Bíró, Janurik – Márton 3, Kovacsics 6, Kisfaludy 1, Tomori, Kiss N. 1, Lukács 4, Szöllősi-Zácsik 7, Szucsánszki 1, Klujber 1, Háfra 2, Helembai 1, Csiszár-Szekeres, Schatzl 4.

Oroszország – Kazahsztán 33-26 (17-16)

Készülhet az olimpiára a magyar válogatott

Az első percektől kezdve koncentrált játékkal, kiváló kapusteljesítménnyel, elöl pedig Kovacsics Anikó és Szöllősi-Zácsik Szandra gólerős játékával 31-23-ra győzött a magyar női kézilabda-válogatott Szerbia ellen, és kiharcolta az olimpiai szereplést.

Kínai a végére

Még egy szerb gól a végére, amit Háfra kínai figura végén megbosszult (31-23).

Janurik: 3/3

Janurik beállt egy hetesre, kivédte, majd a kipattanót is fogta. Aztán még egy ziccert kikapott… fantasztikus! Helembai találatával 30-22.

Már semmi izgalom

Schatzl lerohanásból visszaállította a nyolcgólos különbséget (28-20). Kovacevic két góllal szépített (28-22), de Kovacsics is megrázta magát (29-22).

Zácsik megállíthatatlan

Cvijic szépített, de igazából bármit is csinálhatnak a vendégek, ha Zácsik megállíthatatlan (27-20).

Szerb időkérés

Schatzl egy elérhetetlen labdát is gólra váltott, őrület (25-17). Szerb időkérés.

Magabiztosan

Dmitrovic hatodik góljával 23-17, de Zácsikkal nem tudnak mit kezdeni (24-17).

Lassan végleg eldől

Bírónak nem lehet gólt lőni, bezzeg Schatzl ismét megvillant. Lassan eldől… (23-16).

Hatgólos különbség

Schatzl lefordulásból visszaállította az ötgólos különbséget (21-16), Zácsik találatával már hat a különbség (22-16).

Lukács kétszer

Lukács kétszer is eredményes volt (20-15), nem úgy tűnik, hogy ez a magyar csapat megingatható lenne. Akkor sem, ha Krpez-Slezak szépíteni tudott (20-16).

Egyelőre nincs szerb javulás

Tomasevic védte Zácsik lövését, Trifuniovic büntetett (17-14). Kovacsics az ötödik gólját a jobb kapufa segítségével vágta be (18-14).

Folytatódott

Kisfaludy-góllal kezdődött a második félidő (17-12), Stoiljkovic szépített (17-13).

Félidő: 16-12 ide

Cvijic faragott a hátrányon (16-12). Elek Gábor az utolsó fél percre még időt kért, de nem lett belőle újabb gól.

Ismét Lukács

Se a szerb nyitott védekezés, se a két beállósra épülő 7 a 6 elleni támadójáték nem megy. Nálunk viszont szinte minden bejön, Lukács találatával 16-11.

Klujber: kapufa

Háfra góljával 15-10, Dmitrovic szépített (15-11). Klujber ismét a kapufát találta el.

Időkérés

Márton harmadik góljával 14-9. Obradovic kapitány időt kért.

Leállt a gólgyártás

Pop-Lazic kiállítását elsőre nem sikerült kihasználni, Klujber a lécet döngette meg. Kicsit leállt a gólgyártás…

Remegő kezek

Elképesztő idegesek a szerbek, egy lerohanás elrontása után Krpez-Slezak üres kapus helyett mellé lőtt. Bezzeg Kovacsics (12-8).

Tomori újabb két perce

Kiss átlövésével 11-7 ide, a másik oldalon Tomori már a második kétperces büntetését kapta. A hetest Trifunovic bepattintotta (11-8).

Pazar Bíró

Dmitrovic átlövése utat talált a kapuba (10-7), majd Krpez-Slezak mehetett ziccerben, de Bíró bravúrral védett.

Visszaállt a rend

Liscevic megdolgozta a ziccerben induló Lukácsot: hetes és kiállítás. Klujber bevágta, újra három gól a különbség. Sőt, Márton révén már négy (10-6).

Bíró majdnem hetest védett

Bíró majdnem hetest védett, de végül Trifunovic lövése bepattant a hálóba (7-6), Zácsik egyéni akcióból már a harmadik gólját szerezte (8-6)

Trifunovic jól célzott

Elrontott támadás után üres kapus góllal szépítettek a szerbek, Trifunovic nem hibázott. A másik oldalon Lukács is megkezdte a gólgyártást (7-5)

Olvasói sztorik