Élő Sport

Tökéletes meccset játszott, ott lesz Tokióban a magyar női kéziválogatott

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI
A győri olimpiai selejtező 2. fordulójában a magyar női kézilabda-válogatott nagyszerű játékkal 31-23-ra verte Szerbiát, és kiharcolta a nyári tokiói szereplés jogát.

A magyar válogatott nagyszerűen kezdett Kovacsics Anikó gólerős irányítójátéka mellé Szöllősi-Zácsik Szandra is felnőtt, Bíró Blanka jól védett, és pillanatok alatt 5-2-es előnyre sikerült szert tenni.

Folytatódott a magyar fölény, 10-6-nál négy, 13-8-nál ötre nőtt az előny. A szerbek nyitott védekezése nem működött, de ezúttal a két beállósra épülő 7 a 6 elleni támadójáték sem ment, pedig pénteken az húzta ki ideiglenesen a csapatot a bajból az oroszok ellen.

A félidei 16-12-es előny után a második játékrészben minden ugyanúgy folytatódott: a szerbeknél csak Marina Dmitrovic játszott elfogadhatóan.

Az utolsó negyedórára már látszott, csak a csoda segíthet az ellenfélen, az viszont nem jött el. A magyarok végül a hétgólos Szöllősi-Zácsik és a hatgólos Kovacsics vezetésével 31-23-ra nyertek.

A kapusok közül a Szombathelyi KKA játékosa, Katarina Tomasevic hat, Bíró Blanka 11, Janurik Kinga három védést mutatott be.

A magyar női kézilabda-válogatott kijutott az idén nyárra halasztott tokiói olimpiára,

Frissítünk!

Mivel Oroszország 33-26-ra legyőzte Kazahsztánt a győri selejtezőtorna szombati, második fordulójában, ezzel matematikailag is eldőlt, hogy a magyarok az első két hely valamelyikén végeznek. A két továbbjutó a vasárnap 20.30-kor kezdődő mérkőzésen csap össze egymással.

Az olimpiai selejtező első fordulójában Magyarország 46-19-re verte Kazahsztánt, míg az oroszok 29-24-re győzött Szerbia ellen.

Női olimpiai selejtező, 2. forduló

Magyarország – Szerbia 31-23 (16-12)
v.: Ch. Bonaventura, J. Bonaventura (franciák)
Magyarország: Bíró, Janurik – Márton 3, Kovacsics 6, Kisfaludy 1, Tomori, Kiss N. 1, Lukács 4, Szöllősi-Zácsik 7, Szucsánszki 1, Klujber 1, Háfra 2, Helembai 1, Csiszár-Szekeres, Schatzl 4.

Oroszország – Kazahsztán 33-26 (17-16)

Emberhátrányban vagyunk

Egy elrontott támadásból Krpez-Slezak lerohanása jó (5-3), majd egy újabb eladott labdát Liscevic vágott be (5-4). Ráadásul Tomori két percet kapott.

Három ide

Zácsik átlövése is besurran, eddig minden tökéletes (5-2).

Kovacsics eddig érzi

Liscevic szépített (3-2), Kovacscis érzi, hogy érzi, nem is tétovázik (4-2).

Ggyors gólváltás

Az első szerb gólt a korábbi érdi jobbszélső, Krpez-Slezak szerezte, Kovacsics gyorsan válaszolt rá (3-1).

Pontosabbak vagyunk

A szerbek idegesebbek és pontatlanabbak, Kovacsics góljával már 2-0 ide.

Zácsik beköszönt

A meccs első gólját Zácsik Szandra lőtte két és fél perc után (1-0).

Kapusbravúrok

Az első három támadást kapusbravúvok zárták, Bíró Blanka kétszer is védett.

Ne legyen görcs!

„Azt kértem, az elszántság ne menjen át görcsbe. Nem egy örömkézilabda lesz az elején, de remek mérkőzés válhat belőle” – mondta a mérkőzés előtt a M4Sportnak Elek Gábor szövetségi kapitány.

Tétmérkőzés-menők vagyunk

A két válogatott mindössze hat alkalommal találkozott eddig egymással, ezekből négyszer a magyar csapat került ki győztesen, és mindössze két szerb győzelem született. Érdekesség, hogy tétmeccsen mindig mi nyertünk.

A legutóbbi összecsapást a tavaly decemberi Európa-bajnokság csoportkörében vívták a felek: Koldingban a magyarok 20-11-es félidő után 38-26-ra győztek.

A legfontosabb meccs

„Büszke vagyok a csapatomra, voltak jó pillanataink, de még több kell, hogy esélyünk legyen a magyarok ellen. Ez a torna legfontosabb mérkőzése, jobban kell játszanunk” – jelentette ki Jelena Trifunovic, a Ramnicu Valcea jobbátlövője.

Magabiztos szerb kapitány

„Győzni fogunk a magyarok ellen, és kvalifikáljuk magunkat az olimpiai játékokra” – jelentette ki Ljubomir Obradovic, a szerbek szövetségi kapitánya.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik