Sport koronavírus

A buborék ellenére sem kerülte el a koronavírus a budapesti világkupát

Olimpiai kvalifikációs kardvívó-világkupát rendeznek a napokban Budapesten, melyen egyéniben Márton Anna arany-, Szilágyi Áron ezüst-, Pusztai Liza pedig bronzérmet nyert, míg a női csapat kvótát szerzett a tokiói játékokra – igaz, még mindig kérdőjeles, hogy meg lehet-e rendezni majd a tavaly nyárról elhalasztott olimpiát, noha a NOB újraválasztott elnöke, Thomas Bach a napokban azt mondta, nem az a kérdés, hogy lesz-e, hanem az, hogyan.

Kapcsolódó
Először jutott ki az olimpiára a női kardválogatott
Kvótát ért a hazai világkupán való negyeddöntőbe jutás. A férfi csapat bronzéremmel zárt.

Bár az eseményt buborékban rendezik, a 444 görög lapokra hivatkozva ír róla, hogy a világkupára bekúszott a koronavírus: a görög Despina Georgiadou tesztje lett pozitív, így ugyan a selejtezőből főtáblára jutott, a legjobb 64 között már nem léphetett pástra.

Georgiadou klubja, a Panathinaikosz AC is beszámolt a pozitív teszteredményről a hivatalos oldalán.

A külföldi résztvevők csak 72 óránál nem régebbi, negatív PCR teszttel léphettek be az országba, ezt követően egyenesen a szállásként kijelölt két hotel valamelyikébe kellett érkezniük, írta korábban a covid-protokollról az MTI. A vk magyar résztvevőinek ugyancsak be kellett költöznie a szállodába, vagyis a buborékba, ahol a bejelentkezéskor újabb PCR-tesztet csináltak mindenkivel, ezt követően valamennyi érintettnek az egyágyas szobájában kellett várnia az eredmény megérkezéséig. Az akkreditációt akkor osztották ki, amikor utóbbi tesztnek megérkezett a negatív eredménye, később pedig kizárólag a hotel, illetve a verseny színhelye között volt lehetséges a mozgás. Emellett minden újabb versenynapon, valamennyi résztvevő helyszíni gyorsteszten esett át – igaz, a 444 hozzáteszi, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ novemberi közleménye szerint ez a teszt fals negatív eredményt mutathat.

A szövetség honlapján korábban már kimondták: azért volt Budapesten a verseny, hogy a női kardcsapat kijusson az olimpiára, ami vasárnap sikerült is. A világjárvány harmadik hullámának idején 399 indulóval rendezték meg a budapesti világkupát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik