Sport

Hosszú akár többmilliós kártérítést is behajthat azon, aki eladta az edzéstervét

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

50 ezer euróért, vagyis nagyjából 18 millió forintért adták el a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka edzéstervét Németországban.

Az még nem derült ki, hogy ki csinált üzletet az úszónő egyéni edzésmódszereiből, csak annyit lehet tudni, hogy egy magyar edzőről van szó, emiatt Nagy József és Petrov Árpád neve merült fel, hiszen Hosszú mindkettőjükkel dolgozott. Petrov a 24.hu-nak azt mondta, már a felvetés is bugyuta, és nem tudja elképzelni, hogy a profi úszásban előforduljon olyan, hogy valaki fizet más edzéstervéért.

Kapcsolódó
18 millás edzésterv: „Hosszú Katinka az első, aki lecsap egy ilyen üzletre"
Petrov Árpád, a háromszoros olimpiai bajnok edzője azt állítja, bugyuta a felvetés, hogy ő adta volna el Katinka felkészülési tervét. De vajon jó üzletet köt, vagy oltári balek, aki 50 ezer eurót fizetett érte?

Megszólalt Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke is, aki azt mondta, a jelenleg Tenerifén készülő Hosszút mélységesen felháborították a történtek, és kérte a szövetség segítségét az ügy tisztázásában

Elmondtam neki, mindent megteszünk, hogy rátaláljunk a tettesre. Fegyelmi eljárást indítottunk, és ha kiderül, ki az elkövető, élete végéig szóló eltiltásra számíthat, míg a bajnoknő több millió forintos kártérítést is követelhet tőle. Elfogadhatatlan és megdöbbentő, ami történt

nyilatkozta a Blikknek Wladár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik