Sport

Hosszú Katinka nem bújt el a kihívások elől

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Szakmai szempontból nem lett volna szerencsés, ha a márciusi 23-án kezdődő országos bajnokságnak úgy futnak neki a válogatott úszók, hogy előtte egyetlen erőfelmérőn sem próbálhatják ki magukat, nyilatkozta Sós Csaba szövetségi kapitány.

Kapcsolódó
Súlyos sérülést szenvedett a svédek legesélyesebb olimpikonja
Az olimpiai bajnok úszó, Sarah Sjöström eltörte a könyökét.

„A felkészülési verseny előtt többször is beszéltem Hosszú Katinkával, és örömmel nyugtáztam, hogy az elszántsága ugyanolyan, vagy még konokabb, mint ami öt éve hajtotta előre a pályafutása csúcsát jelentő riói olimpiai játékok előtt. Nem kételkedem abban, hogy újra ezerrel edz, és halálosan komolyan veszi az olimpiai felkészülésének minden egyes napját” – nyilatkozta Sós az SzPress Hírszolgálatnak.

„Bizonyára zavarja, és nehezen dolgozza fel, hogy a tekintélyerősítő nagy eredményekkel most még nem tud szolgálni, de fogadnék arra, hogy ez a mostani csak egy átmeneti állapot. Jelzésértékű, hogy a felkészülési versenyen régi szokásához híven ismét halmozta a rajtokat, nem bújt el az ellenfelei és a kihívások elől. Márpedig ez jó jel, az akarat jele” – hangsúlyozta a szakvezető.

A szövetségi kapitány meglátása szerint a felkészülésben egyelőre Verrasztó Dávid a szakaszgyőztes, aki a 400 vegyest több mint ígéretes 4:13.80 perces idővel nyerte, majd Katinkához hasonlóan ő is több számban tesztelte magát.

Jó benyomást keltettek Selmeci Attila versenyzői is, akik közül a 200 pillangón világcsúcstartó és világbajnoki címvédő Milák Kristóf most a gyorsúszó számokban is jelezte, hogy a jövőben nem csak a pillangó jelent kihívást a számára. A sportoló egy nap alatt négy győzelmet aratott, összességében 50 és a 200 pillangó mellett 50, a 100, a 200 és a 400 gyorson sem talált legyőzőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik