Sport

Szucsánszki: Ha úgy állnak a csillagok, nekünk kint kell lennünk az olimpián

John Randeris/MTI/EPA/Ritzau
John Randeris/MTI/EPA/Ritzau

Szucsánszki Zita, az FTC irányítója szerint a magyar kézilabda számára rendkívül fontos, hogy a női válogatott kijusson a nyárra halasztott tokiói játékokra, ezért mindent fel kell áldozni a sikeres olimpiai selejtező érdekében, írta az MTI.

Kapcsolódó
„Látom a felelősségem, nem haraggal váltunk el egymástól”
Köstner Vilmos nem fejezhette be az évet a debreceni női kézilabdacsapat élén.

A Fradi kulcsembere legutóbb a 2017-es világbajnokságon szerepelt a válogatottban, majd 2019 nyarán megszületett első gyermeke. A jó formában lévő játékos a legutóbbi, február közepi összetartáson ismét ott volt a keretben. Az M4 Sport Sporthíradó című műsorában kiemelte: visszatérése után azért is dolgozott, hogy legyen esélye visszakerülni, és remélte, hogy ez sikerül neki.

Bár nálunk ez nem egyszerű dolog. Ahhoz, hogy én odakerüljek a válogatottba, még pluszt is kell hoznom, Gábort emiatt ne találják meg

– utalt férjére, Elek Gáborra, aki az FTC edzője, valamint a válogatott szövetségi kapitánya.

Kapcsolódó
Nagy lángon égették a milliárdokat a veszprémi kézilabda-arénában
A veszprémi aréna rettenetes mínuszokat hozott a korábbi tulajdonosnak, a veszprémi önkormányzatnak. A csapat mögött álló cég viszont hosszú évek óta először nyereséget mutatott ki.

A győri olimpiai selejtezőben Oroszország, Szerbia és – Kína visszalépése után – Kazahsztán lesz a magyarok ellenfele, Tokióban az első kettő utazhat. Szucsánszki a kijutást nem kötelező, sokkal inkább bonyolult feladatnak tartja.

„Iszonyatosan fontos a magyar kézilabdának ez az olimpiai selejtező, hogy kijutunk-e Tokióba. Ezért most mindent fel kell áldozni. Nem tudjuk pontosan, hogy az oroszok milyen csapattal jönnek.

Sőt, a koronavírus miatt igazából semmit sem tudunk, de ha úgy állnak a csillagok, akkor nekünk kint kell lennünk a tokiói olimpián

– nyilatkozta. Hozzátette, az erőviszonyok ismeretében arra azért számítanak, hogy az oroszok legyőzik a szerbeket.

„Kazahsztán legyőzése kötelező feladat, miként a szerbek elleni siker is, de csak szépen haladhatunk, lépésről lépésre” – mondta.

Az olimpiai selejtezőt március 19. és 21. között rendezik, a házigazda magyarok a kazahokkal kezdenek pénteken, másnap a szerbekkel találkoznak, a zárónap utolsó meccsén pedig az oroszokkal.

A magyar válogatott kerete az olimpiai selejtezőre

Kapusok: Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Janurik Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szikora Melinda (Siófok KC)
Jobbszélsők: Kovács Anett (FTC-Rail Cargo Hungaria), Lukács Viktória (Győri Audi ETO)
Jobbátlövők: Kiss Nikoletta (Siófok KC), Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tomori Zsuzsanna (Siófok KC)
Irányítók: Kovacsics Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria), Vámos Petra (DVSC Schaeffler)
Beállósok: Helembai Fanny (Váci NKSE), Kisfaludy Anett (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler)
Balátlövők: Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szöllősi-Zácsik Szandra (MTK Budapest), Csiszár-Szekeres Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria),
Balszélsők: Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Schatzl Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik